«Δαχτυλίδι από ατσάλι»: Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην βρετανική ιστορία


Δεκάδες ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται στις ταράτσες στο Εδιμβούργο καθώς οι αστυνομικοί προετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας στη βρετανική ιστορία ενόψει της κηδείας της βασίλισσας.

Χιλιάδες πολίτες αναμένουν στο Εδιμβούργο την άφιξη του δρύινου φέρετρου της αείμνηστης μονάρχη – που άφησε σήμερα το αγαπημένο της κάστρο του Μπαλμόραλ, ξεκινώντας ένα ταξίδι έξι ωρών μέσα από πόλεις της Σκωτίας στην πρωτεύουσα της Σκωτίας.

Σήμερα, αστυνομικές δυνάμεις και υπηρεσίες ασφαλείας σχημάτισαν – όπως γράφει η Daily Mail «ατσάλινο δαχτυλίδι» έξω από το Παλάτι του Χόλιροντχαουζ και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς – καθώς έως και 10.000 αστυνομικοί ετοιμάζονται να εμπλακούν στη μεγαλύτερη ενιαία επιχείρηση ασφαλείας που έχει δει ποτέ η χώρα.

Ομάδες ειδικών της αστυνομίας και αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών φέρεται να ακύρωσαν την άδειές τους ως μέρος μιας τεράστιας αποστολής ασφαλείας μεταξύ των υπηρεσιών για την κηδεία της Βασίλισσας.

Εκατοντάδες ξένοι αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που αναμένονται στην πρωτεύουσα πρόκειται να δημιουργήσουν έναν άνευ προηγουμένου «πονοκέφαλο ασφαλείας».

Η επέμβαση θα ενταθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς η σορός της Βασίλισσας θα μεταφερθεί πίσω στο Λονδίνο, προτού ταφεί στο Ουέστμινστερ.

«Είναι η πρώτη φορά που ομάδες ειδικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων μονάδων SAS, αναμένεται να αναπτυχθούν εκ των προτέρων σε βάσεις στο Λονδίνο σε κατάσταση αυξημένης συναγερμού σε περίπτωση πιθανών επιθέσεων», αναφέρει η Daily Mail.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ