Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο παλάτι του Χόλιρουντχαουζ στο Εδιμβούργο η σορός της


Βασίλισσα Ελισάβετ: Η νεκροφόρα που μεταφέρει την σορό της βασίλισσας Ελισάβετ έφθασε το παλάτι του Χόλιρουντχαουζ στο Εδιμβούργο, όπου την υποδέχθηκε μεγάλο πλήθος.

Η φάλαγγα των αυτοκινήτων ξεκίνησε το πρωί από το κάστρο του Μπαλμόραλ για να κάνει ένα ταξίδι 300 χιλιομέτρων μέχρι την πρωτεύουσα της Σκωτίας που διήρκεσε 6 ώρες. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην ύπαιθρο της Σκωτίας για να χαιρετίσουν την πομπή.

Το φέρετρο θα παραμείνει την νύκτα στην αίθουσα του θρόνου της βασιλικής κατοικίας στο Εδιμβούργο. Θα ακολουθήσει αύριο θρησκευτική τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Saint Giles) παρουσία του βασιλιά Καρόλου Γ’. Την Τρίτη η σορός θα μεταφερθεί στο Λονδίνο.

Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην βρετανική ιστορία για τη κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Χιλιάδες πολίτες υποδέχθηκαν στις 18:00 το απόγευμα στο Εδιμβούργο το δρύινο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ – που έφυγε σήμερα από το αγαπημένο της κάστρο Μπαλμόραλ, ξεκινώντας ένα ταξίδι έξι ωρών μέσα από πόλεις της Σκωτίας.

Σήμερα, αστυνομικές δυνάμεις και υπηρεσίες ασφαλείας σχημάτισαν – όπως γράφει η Daily Mail – «ατσάλινο δαχτυλίδι» έξω από το Παλάτι του Χόλιροντχαουζ και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς – καθώς έως και 10.000 αστυνομικοί ετοιμάζονται να εμπλακούν στη μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας που έχει δει ποτέ η Βρετανία.

Ομάδες ειδικών της αστυνομίας και αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών φέρεται να ακύρωσαν την άδειές τους, ως μέρος μιας τεράστιας αποστολής ασφαλείας μεταξύ των υπηρεσιών για την κηδεία της Βασίλισσας.

Εκατοντάδες ξένοι αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που αναμένονται στο Λονδίνο πρόκειται να δημιουργήσουν έναν άνευ προηγουμένου «πονοκέφαλο ασφαλείας».

Η επιχείρηση θα ενταθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς η σορός της Βασίλισσας θα μεταφερθεί πίσω στο Λονδίνο, προτού ταφεί στο Ουέστμινστερ.

«Είναι η πρώτη φορά που ομάδες ειδικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων μονάδων SAS, αναμένεται να αναπτυχθούν εκ των προτέρων σε βάσεις στο Λονδίνο σε κατάσταση αυξημένης συναγερμού για την περίπτωση πιθανών επιθέσεων», αναφέρει η Daily Mail.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ