Σταϊκούρας: «Όλα κινούνται ανοδικά – Η ανεργία συρρικνώνεται – Έχει υποχωρήσει κατά 6 μονάδες»


ΔΕΘ 2022: Το υπουργείο Οικονομικών εξειδικεύει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι η ανεργία έχει υποχωρήσει και επισημαίνει την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξειδικεύει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με την ανεργία ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι τα επίπεδα ανεργίας είναι χαμηλότερα και καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

«Η ανάπτυξη αποκτά διατηρησιμότητα. Όλα κινούνται ανοδικά. Η ανεργία συρρικνώνεται, έχει υποχωρήσει κατά 6 μονάδες. Το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας ενισχύονται. Η Ελλάδα βγήκε από την ενισχυμένη εποπτεία. Η χώρα αναβαθμίστηκε 11 φορές μέσα στην τελευταία τριετία και βρίσκεται κοντά στην επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας.»

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Η περίοδος παραμένει εξαιρετικά ρευστή με αβεβαιότητες και προκλήσεις που θολώνουν την Οικονομία. Η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα. Φαίνεται ότι η ένταση του προβλήματος θα είναι οξύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις και η διάρκεια μεγαλύτερη.»

Αναφορικά με την ελληνική οικονομία και τον ΑΕΠ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε τα εξής:

«Η ελληνική Οικονομία δείχνει αντοχή, στέκεται όρθια, πιο ισχυρή. Εκπέμπει ασφάλεια και σταθερότητα. Το ΑΕΠ αυξάνεται εντυπωσιακά. Στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης η ελληνικοί Οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς διπλάσιους του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Η Ελλάδα αναπτύσσεται πολύ πιο ισχυρά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Το ΑΕΠ θα υπερβεί φέτος τα 200 δισ. ευρώ. Θα προσεγγίσει τα 205 δισ. ευρώ. Η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως σε επενδύσεις και εξαγωγών. Εξαγωγές που διαμορφώθηκαν στο 41% του ΑΕΠ, διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα. Η Ελλάδα εξάγει περισσότερο από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία.»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ