Πολιομυελίτιδα: Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη νόσο


Πολιομυελίτιδα: Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πολιομυελίτιδα, καθώς ο ιός εντοπίστηκε και σε άλλες περιοχές της πολιτείας Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή, αφού από τις εξετάσεις των λυμάτων βρέθηκαν ενδείξεις ότι ο ιός της πολιομυελίτιδας εξαπλώνεται. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι με εργαλεία για να περιορίσουν την εξάπλωση του ενίοτε αναπηρικού ιού.

Το διάταγμα επιτρέπει στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στις μαίες και στους φαρμακοποιούς να χορηγούν το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας, αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

Η διακήρυξη απαιτεί επίσης από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να στέλνουν στοιχεία για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας στους αξιωματούχους υγείας της Νέας Υόρκης, ώστε να μπορούν να καθορίσουν πού στην πολιτεία πρέπει να στοχεύσουν τις προσπάθειες εμβολιασμού.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόχου κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Υόρκη μετά την εμφάνιση περισσότερων στοιχείων για την εξάπλωση της πολιομυελίτιδας στην πολιτεία. “Σχετικά με την πολιομυελίτιδα, απλά δεν μπορούμε να ρίξουμε τα ζάρια”, δήλωσε την Παρασκευή σε δήλωσή της η Dr. Mary T. Bassett, υπεύθυνη για την υγεία της πολιτείας. “Μην περιμένετε να εμβολιαστείτε”. Πρόσθεσε ότι “για κάθε ένα κρούσμα παραλυτικής πολιομυελίτιδας που παρατηρείται, μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες άλλα άτομα που έχουν μολυνθεί”.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι δείγματα λυμάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης και σε τέσσερις γειτονικές κομητείες, συμπεριλαμβανομένων των Rockland, Orange, Sullivan και Nassau, έχουν βρεθεί θετικά για έναν ιό πολιομυελίτιδας που μπορεί να προκαλέσει παράλυση.

Ο ιός της πολιομυελίτιδας και τα εμβόλια

Το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία εντοπίστηκε τον Ιούλιο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας ανεμβολίαστος άνδρας στην κομητεία Ρόκλαντ μολύνθηκε από έναν ιό που είχε αποβληθεί από κάποιον που είχε λάβει το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας από το στόμα, το οποίο δεν χορηγείται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2000.

Το αδρανοποιημένο εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας (IPV) αναπτύχθηκε το 1955 από τον Δρ Jonas Salk. Αποκαλείται επίσης εμβόλιο Salk Το IPV αποτελείται από αδρανοποιημένα (θανατωμένα) στελέχη του πολιοϊού και των τριών τύπων πολιοϊού.

Το IPV χορηγείται με ενδομυϊκή ή ενδοδερμική ένεση και πρέπει να χορηγείται από εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό.

Το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας από το στόμα είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο που περιέχει συνδυασμό ενός, δύο ή τριών στελεχών ζωντανού, εξασθενημένου πολιοϊού και χορηγείται με τη μορφή σταγόνων από το στόμα.

Το OPV έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξάλειψη των άγριων πολιομυελίτιδων σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή σταματά την εξάπλωση του ιού προκαλώντας ανοσία στο έντερο

Ωστόσο, το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας από το στόμα περιέχει μικρές ποσότητες εξασθενημένου ζωντανού ιού που μπορεί να κυκλοφορήσει και να μεταλλαχθεί σε κοινότητες όπου υπάρχουν ανεμβολίαστοι ή ανεπαρκώς εμβολιασμένοι άνθρωποι.

Δημιουργείται ένα στέλεχος πολιομυελίτιδας προερχόμενο από το εμβόλιο (VDPV) που είναι συγγενικό με τον εξασθενημένο ζωντανό στέλεχος πολιομυελίτιδας που περιέχεται στο εμβόλιο πολιομυελίτιδας από το στόμα (OPV). Αυτό το στέλεχος μπορεί να συνεχίσει να αλλάζει και να μολύνει ένα ανεμβολίαστο άτομο.

Το CDC αναφέρει ότι από το 2000 έχουν εντοπιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τρία κρούσματα νόσου που προκλήθηκαν από VDPV, τα οποία σχετίζονται με ιούς σε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της πολιομυελίτιδας ή είχαν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ