Bitcoin: Προσπάθεια να διατηρηθεί στα επίπεδα των 22.000 δολαρίων


Πτώση καταγράφει το Bitcoin, με την υποχώρηση στις μετοχικές αγορές να επιδρά και στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 20.297 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 388 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 56% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 70% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, παρόλο που οι τιμές του φυσικού αερίου συνέβαλαν ώστε οι καταναλωτές να πάρουν μια μικρή ανάσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθεί ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών, αυξήθηκε κατά 0,1% για τον μήνα και 8,3% το προηγούμενο έτος. Εξαιρουμένου του ασταθούς κόστους τροφίμων και ενέργειας, ο ΔΤΚ αυξήθηκε 0,6% από τον Ιούλιο και 6,3% από τον ίδιο μήνα το 2021.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί κατά 0,1% και ο βασικός πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά 0,3%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones. Οι αντίστοιχες εκτιμήσεις σε ετήσια βάση ήταν για κέρδη 8% και 6%.

Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 5% για τον μήνα, λόγω της διολίσθησης 10,6% του δείκτη βενζίνης. Ωστόσο, αυτές οι μειώσεις αντισταθμίστηκαν από αυξήσεις αλλού.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ