Χάρι και Μέγκαν: Γιατί δεν προσκλήθηκαν στη δεξίωση που θα γίνει στο Μπάκιγχαμ πριν την κηδεία


Νέα επεισόδια στο συνεχιζόμενο σίριαλ με πρωταγωνιστές τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ που δεν προσκλήθηκαν τελικά στην επίσημη δεξίωση που θα γίνει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ την Κυριακή (18/9)

Η επίσημη εκδήλωση στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ θα τελεστεί την Κυριακή από τον βασιλιά Κάρολο και τη βασιλική σύζυγο και πιστεύεται ότι το «έκπτωτο» ζευγάρι είχε λάβει πρόσκληση για να παραστεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ωστόσο, ο Χάρι και η Μέγκαν είναι απίθανο τελικά να παρευρεθούν αφού οι αξιωματούχοι του Παλατιού επέμειναν ότι η δεξίωση ήταν μόνο για μέλη της βασιλικής οικογένειας και αρχηγούς κρατών. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα δώσουν τελικά το παρών στη δεξίωση, σε μία απόφαση της τελευταίας στιγμής που φανερώνει εντάσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είναι μεταξύ των αρχηγών κρατών που θα φτάσουν στο Λονδίνο αυτό το Σαββατοκύριακο για να παραστούν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

Παγκόσμιοι ηγέτες, πρεσβευτές και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης θα παραστούν στη δεξίωση στο Παλάτι, όπου θα τους χαιρετίσουν επίσης ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, η βασιλική σύζυγος και ο κόμης και η κόμισσα του Ουέσεξ. Η σύγχυση σχετικά με την πρόσκληση του Χάρι και της Μέγκαν υποδηλώνει προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού που εδρεύει στην Καλιφόρνια και της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Πιστεύεται ότι το ζευγάρι έλαβε μια πρόσκληση για την εκδήλωση, που διοργανώνεται από το βασιλικό ζεύγος, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο, τα πλάνα φέρεται να άλλαξαν μετά απο ενστάσεις και αντιδράσεις, άγνωστο από ποιους ακριβώς.

Προηγουμένως το παλάτι είχε κάνει πάντως μία παραχώρηση, επιτρέποντας στον πρίγκιπα Χάρι να φοράει στρατιωτική στολή παρά το γεγονός ότι εγκατέλειψε τα επίσημα καθήκοντά του. Το Παλάτι φαίνεται ότι παρενέβη για να επιτρέψει στον Χάρι να φορέσει τη στολή του,σε μια 15λεπτη αγρυπνία σήμερα (17/9) στο Westminster Hall

Ο Χάρι είχε πει προηγουμένως ότι θα φορούσε κοστούμι σε όλες τις εκδηλώσεις της κηδείας. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λέγεται επίσης ότι είναι οργισμένοι, αφού αποκαλύφθηκε ότι τα παιδιά τους δεν θα λάβουν τίτλους «βασιλικής υψηλότητας» (ΗR) από τον βασιλιά Κάρολο Γ’.

Μια πηγή ισχυρίστηκε στη The Sun ότι ο Άρτσι, τριών ετών και η Λίλιμπετ, ενός, πρόκειται να γίνουν επίσημα πρίγκιπας και πριγκίπισσα στο εγγύς μέλλον, καθώς ο Κάρολος συμφώνησε. Ωστόσο, μια έκθεση ισχυρίζεται ότι μετά από τεταμένες συνομιλίες μεταξύ του νέου Βασιλιά τις τελευταίες ημέρες, οι Σάσεξ είναι «έξαλλοι» επειδή τα παιδιά τους δεν θα λάβουν επίσης τίτλους HRH.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ