Νόμος Cooper Davis: Αποσκοπεί στην πρόληψη των θανάτων από φαιντανύλη


Νόμος Cooper Davis:  Ο έφηβος Cooper Davis από το Κάνσας πέθανε από χάπι με φαιντανύλη. Τα κράτη παροτρύνουν τον Μπάιντεν να κηρύξει τη φαιντανύλη όπλο μαζικής καταστροφής Ο Chad Pergram του Fox News αναφέρει την προσπάθεια των γενικών εισαγγελέων των πολιτειών να υπογραμμίσουν τη σοβαρότητα της κρίσης της φαιντανύλης. Ο 16χρονος Κούπερ Ντέιβις έμεινε στη μνήμη μας ως ένα περιπετειώδες και εξωστρεφές παιδί. Ασχολιόταν με πολλά extreme sports.

Η μητέρα του, Libby Davis από το Shawnee του Κάνσας, δήλωσε ότι εκείνη και ο σύζυγός της Randy τον παρακολουθούσαν με “το ένα μάτι ανοιχτό”.

“Απλά επειδή, ξέρετε, στο μυαλό του δεν υπήρχε τίποτα που να είναι πολύ ψηλά ή πολύ γρήγορα”, εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στο Fox News Digital. “Αγαπούσε τη ζωή”.

Οι γονείς του, οι οποίοι εργάζονται στον ιατρικό τομέα, γνώριζαν ότι έκανε χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς λόγους, αλλά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη χρήση αυτή.

“Δεν γνωρίζαμε ότι είχε χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν κάτι που έμοιαζε με χάπι”, δήλωσε η ίδια.

Ο γιος της έκανε παρέα με τη φίλη του και άλλα τρία αγόρια στο σπίτι ενός φίλου πέρυσι.

Ένας από τους φίλους είχε αγοράσει αυτό που πίστευαν ότι ήταν δύο χάπια Percocet από έναν έμπορο από το Μιζούρι χρησιμοποιώντας το Snapchat.

Μοιράστηκαν τα μπλε χάπια – ο Cooper πήρε το μισό από το ένα – χωρίς να γνωρίζουν ότι ήταν ψεύτικα και εμπλουτισμένα με το συνθετικό οπιοειδές φαιντανύλη.

Ενώ οι φίλοι του Cooper επέζησαν, ο ίδιος δεν επέζησε.

Η Davis και ο σύζυγός της έλαβαν ένα τηλεφώνημα από την αστυνομία του Shawnee που έλεγε ότι ο γιος τους είχε ένα επείγον ιατρικό περιστατικό και κατευθύνθηκαν στην τοποθεσία του.

“Μέχρι να φτάσουμε εκεί, τον είχαν ήδη δουλέψει, βασικά, για περίπου 40 λεπτά”, πρόσθεσε.

Ο Ντέιβις μεταφέρθηκε στα επείγοντα, αλλά οι προσπάθειες να τον επαναφέρουν δεν απέδωσαν.

Η τοξικολογική έκθεση αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε Percocet στο χάπι.

Μετά το θάνατο του γιου τους, η οικογένεια Davis έφτιαξε αυτοκόλλητα με το σύνθημα “Keepin’ Clean for Coop” και ίδρυσε το Cooper Davis Memorial Foundation, με σκοπό την ευαισθητοποίηση γύρω από τους κινδύνους των πλαστών χαπιών – και με στόχο να σωθούν ζωές.

Ο 16χρονος Κούπερ Ντέιβις πέθανε αφού πήρε το μισό χάπι με φεντανύλη.

Ο 16χρονος Cooper Davis πέθανε μετά τη λήψη μισού χαπιού με φεντανύλη.

“Έτσι, αμέσως καταλάβαμε ότι έπρεπε να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουν για αυτό το επικίνδυνο ναρκωτικό που κυκλοφορεί σε κάθε κοινότητα της Αμερικής”, δήλωσε η Davis, σημειώνοντας ότι ήθελε η ιστορία του Cooper να λειτουργήσει ως προειδοποιητικό παράδειγμα.

“Χρειάζεται μόνο μία φορά”, επισήμανε, συμβουλεύοντας τους γονείς να μιλούν συνεχώς στα παιδιά τους για τους κινδύνους.

Η Ντέιβις δήλωσε ότι δεν έχει γίνει ευκολότερο να μιλήσει για αυτό που συνέβη στον γιο της.

“Δεν είναι πραγματικά αληθινό μέχρι να χρειαστεί να το πω δυνατά. Και, λέω στους ανθρώπους ότι η ζωή μου είναι μπερδεμένη, γιατί όταν πηγαίνω να κάνω πράγματα όπως αυτό, σκέφτομαι: “Αυτό είναι υπέροχο.

Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που μπορώ να το κάνω αυτό”, δήλωσε για τη συνέντευξη.

“Και στη συνέχεια, στην ίδια σκέψη, σκέφτομαι: “Δεν υπάρχει κανένα μέρος που θα ήθελα να είμαι σήμερα, εκτός από αυτό που πρόκειται να κάνω”.

Ενώ η υπόθεση της Κούπερ βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Κάνσας Ρότζερ Μάρσαλ εισήγαγε την Παρασκευή ένα διακομματικό νομοσχέδιο που φέρει το όνομα του γιου της.

Ο νόμος Cooper Davis Act αναγνωρίζει ότι τα καρτέλ ναρκωτικών που είναι υπεύθυνα για τη διακίνηση φαιντανύλης έχουν δημιουργήσει δίκτυα διανομής στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το μέτρο θα απαιτούσε από τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και άλλους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στη συνεργασία με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την καταπολέμηση της παράνομης πώλησης και διανομής ναρκωτικών στις πλατφόρμες τους.

Η πράξη ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το πρωί της Παρασκευής στο Όβερλαντ Παρκ του Κάνσας.

Ο Μάρσαλ και άλλοι επτά Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές απέστειλαν επιστολή στους διευθύνοντες συμβούλους των Instagram, Snapchat, YouTube και TikTok την περασμένη εβδομάδα, καλώντας τους να προσδιορίσουν τα “μέτρα που λαμβάνουν [οι] εταιρείες για την προστασία των παιδιών και την πάταξη των παράνομων πωλήσεων ναρκωτικών στις πλατφόρμες τους” και “να αναγνωρίσουν τον ρόλο που διαδραματίζουν οι πλατφόρμες στο εξελισσόμενο οικοσύστημα των παράνομων ναρκωτικών”.

Η Λίμπι Ντέιβις και ο γερουσιαστής του Κάνσας Ρότζερ Μάρσαλ ανακοινώνουν το νόμο Cooper Davis Act.

“Αυτό δεν ήταν υπερβολική δόση. Αυτό ήταν δηλητηρίαση”, δήλωσε ο Μάρσαλ στο Fox News Digital. “Και, αυτό είναι το μήνυμά μου σήμερα. Είναι προς όλους τους γενικούς εισαγγελείς σε όλη την πολιτεία, τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, τους εισαγγελείς των κομητειών… Πρόκειται για φόνο. Και, θα πρέπει να διωχθεί ως τέτοιος”.

Ο γερουσιαστής, ο οποίος άσκησε το επάγγελμα του γιατρού στο Great Bend για περισσότερα από 25 χρόνια, δήλωσε ότι οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να είναι προληπτικές στην αναζήτηση emojis και πωλήσεων ναρκωτικών.

Ο Davis επεσήμανε ότι τα καρτέλ έχουν δημιουργήσει έναν κώδικα emoji για τα ναρκωτικά.

Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να ειδοποιούν τις αρχές όταν βλέπουν αυτούς τους κωδικούς.

“Το Κάνσας είδε πέρυσι τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων από υπερβολική δόση σε ολόκληρη τη χώρα. Απλά τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε αυτό το σταυροδρόμι της διακίνησης ναρκωτικών – ότι όντως μοιάζουμε με συνοριακή πολιτεία”, δήλωσε ο Μάρσαλ.

Η φεντανύλη, λέει, είναι φθηνή και εύκολα διαθέσιμη για τους νεαρούς ενήλικες που αυτοθεραπεύονται.

“Νιώθουν κατάθλιψη. Δεν μπορούν να συγκεντρωθούν. Έτσι, παίρνουν αυτή τη συνταγή Adderall μέσω διαδικτύου”, συνέχισε ο Μάρσαλ. “Και, το Adderall, ή το Xanax είναι ένα άλλο από τα μεγάλα … και είναι εμπλουτισμένα με φαιντανύλη”.

Η τοξικολογική έκθεση του Cooper Davis αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε Percocet στο χάπι.

Ο γερουσιαστής πιστεύει ότι η κρίση της φαιντανύλης πρέπει να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Ενώ οι θάνατοι από υπερβολική δόση φαιντανύλης είναι υψηλοί, δεν αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου μεταξύ όλων των ενηλίκων των ΗΠΑ. Το CDC λέει επίσης ότι δεν έχει ακόμη επαληθεύσει ότι η φαιντανύλη είναι ο κορυφαίος δολοφόνος μεταξύ των Αμερικανών ηλικίας 18-45 ετών.

Ωστόσο, το CDC δήλωσε τον Ιούλιο σε ομιλία του στην Επιτροπή Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας ότι τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από 107.000 Αμερικανοί πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατά τους 12 μήνες που έληξαν τον Ιανουάριο, με το 66,5% αυτών των θανάτων να αφορούν συνθετικά οπιοειδή και κυρίως παράνομα παρασκευασμένη φαιντανύλη.

Τα ίδια στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας του CDC έδειξαν ότι οι θάνατοι από συνθετικά οπιοειδή αυξήθηκαν από περισσότερους από 57.800 το 2020 σε 71.238 το 2021.

Η διευθύντρια του CDC δρ Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε ότι είχε συνομιλίες με τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Ξαβιέ Μπεσέρα σχετικά με την κήρυξη της κρίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, αλλά δεν είπε αν το συνέστησε αυτό στον Μπεσέρα.

Το αίτημα του Fox News για σχολιασμό από το CDC δεν απαντήθηκε αμέσως.

Ο Ντέιβις, ο Μάρσαλ και η αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA) προειδοποιούν για τη φαιντανύλη του ουράνιου τόξου ενόψει των εορτών του Halloween και έδωσαν έμφαση σε ένα πρόγραμμα της DEA που ονομάζεται Operation Engage.

Το Operation Engage δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την επιδημία ναρκωτικών σε εθνικό επίπεδο και να συνδέσει τα γραφεία πεδίου με τις κοινότητές τους.

“Ο νόμος Cooper Davis Act προσπαθεί να σώσει ζωές, αλλά γνωρίζουμε ότι η πραγματική ρίζα του προβλήματος είναι τα πορώδη νότια σύνορα”, υποστήριξε ο Μάρσαλ, λέγοντας ότι έχει δει από πρώτο χέρι πώς οι πράκτορες των συνόρων ήταν τόσο απασχολημένοι προσπαθώντας να προλάβουν τους παράνομους μετανάστες που δεν μπορούσαν να προλάβουν τα καρτέλ.

Ο Μάρσαλ και πέντε σερίφηδες του Κάνσας ταξίδεψαν στα νότια σύνορα τον Μάιο για περιοδεία και συναντήσεις με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους και αξιωματούχους της πολιτείας του Τέξας.

Σε μια ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης τον Αύγουστο, ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Ράντι Γκρόσμαν χαρακτήρισε την ποσότητα της φαιντανύλης που κατασχέθηκε στα σύνορα “συγκλονιστική”.

“Και πάλι, το Κάνσας πήγε από έναν θάνατο την ημέρα σε τέσσερις θανάτους την ημέρα φέτος.

Αυτό είναι πραγματικά το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα υγείας για τους νέους ενήλικες στην πολιτεία του Κάνσας”, κατέληξε.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και Οπιούχων του Κάνσας ανέφερε τον Νοέμβριο του 2021 ότι οι θάνατοι από υπερβολική δόση συνθετικών οπιοειδών, που προκαλούνται κυρίως από φαιντανύλη, αυξήθηκαν κατά 130% από το 2019 έως το 2020.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ