Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Μπαχτσελί: Η Ελλάδα θα ξεπληρώσει τις παρενοχλήσεις με αίμα


Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Το κρεσέντο των τουρκικών προκλήσεων συνεχίζεται, με τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και μέλος της συγκυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εκτοξεύει εκ νέου απειλές για εισβολή στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξορμώντας απίστευτες δηλώσεις μίσους όπως «θα σας κάνουμε να πληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και τις ζωές μας».

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης δηλωσε αντί τη νύχτα, να έρθουμε μέρα. Ευχαρίστως και τρέχοντας θα έρθουμε να καλύψουμε τη μέρα σας, σαν να είναι νύχτα, και να σας κάνουμε να ξεπληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και και τις ζωές μας. Τότε δεν θα μπορέσουν να σας προστατέψουν ούτε τα αφεντικά σας ούτε οι συνεργάτες σας», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Εν τω μεταξύ η Τουρκία συνεχίζει τις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου. Το πρωί της Κυριακής ένα τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα στα 19.000 πόδια.

Σημειώνεται ότι και το πρωί του Σαββάτου, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σε ταραχή Άγκυρα για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Την ίδια ώρα τόσο από τον πλευρά της Τουρκίας όσο και από το ψευδοκράτος υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, καθώς αυτή η κίνηση των ΗΠΑ θεωρείται αν όχι αναπάντεχη, τότε ξαφνική.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το αν «με την απόφαση αυτή οι ΗΠΑ, μετά τα νησιά του Αιγαίου, στρατιωτικοποιεί και την Κύπρο» και «μήπως μπορούμε να πούμε πως κι αυτό το μέρος το μετατρέπουν σε αμερικανική βάση»

Η απάντηση του Ερσίν Τατάρ είχε ως εξής: «Με αυτή την παροχή οπλικών συστημάτων θα ενισχύσουν τους Ελληνοκυπρίους και θα πουν στην Τουρκία “πρόσεχε!” κοίταξε να δεις υπάρχουν και τα οπλικά συστήματά μας και στην Κύπρο. Θα προειδοποίησουν την Τουρκία. Αυτό το γεγονός είναι ενοχλητικό για την Τουρκία».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Γουάτ Οκτάι δήλωσε για την απόφαση αυτή των ΗΠΑ ότι «η άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ κατά της ‘Ε/Κ ΔΝΚ’ είναι ατυχής και κοντόφθαλμη για την περιοχή. Η απόφαση αυτή, η οποία θα βλάψει την ειρήνη στην περιοχή και θα καταστήσει τη μη λύση μόνιμη, θα πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο δυνατό. Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει με αποφασιστικότητα την ευθύνη που έχει ως εγγυήτρια χώρα για ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο νησί».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ