Τάρτα: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη τάρτα με γλυκοπατάτα και φέτα


Αυτή η υπέροχα αλμυρή τάρτα γλυκοπατάτας, φέτας και καραμελωμένου κρεμμυδιού είναι το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους για ένα εύκολο μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο. Η απλή τάρτα είναι επίσης ιδανική για διασκέδαση, καθώς μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και να καταναλωθεί είτε ζεστή είτε κρύα.

Τάρτα με γλυκοπατάτα και φέτα

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 150 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 7 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/3 φλιτζάνι (80 ml) γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/3 μικρή (περίπου 50 g) γλυκοπατάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες (χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών)
  • 1 κσ σιρόπι σφενδάμου
  • Θυμάρι
  • 1 2/3 φλιτζάνι (250 γρ.) αλεύρι ασπράδι
  • 100 γρ βούτυρο κρύο ανάλατο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα θυμαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

Μέθοδος παρασκευής:

1. Για τη ζύμη, βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε με βούτυρο μέχρι να θυμίζει χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και το θυμάρι. Συνδυάστε ξύδι και 1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό σε μια κανάτα με 4 παγάκια. Τα στραγγίζουμε και μετά το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Κλείστε το σε πλαστική μεμβράνη και ψύξτε για 2 ώρες.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

3. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε πάχος 3 mm και χρησιμοποιήστε την για να στρώσετε ένα κεραμικό πιάτο 24 cm, κόβοντας την περίσσεια. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε με βαράκια ζύμης. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρέστε τα βάρη και το χαρτί και ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η βάση.

4. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160°C.

5. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 12 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει. Δροσερός. Προσθέστε στη ζαχαροπλαστική με μισά φύλλα δεντρολίβανου και 100 γρ φέτα.

6. Χτυπάμε το αυγό, το γάλα και την πάπρικα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε ταψί. Καλύψτε τη γλυκοπατάτα με σφενδάμι και τακτοποιήστε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 50 γρ φέτα και δεντρολίβανο.

7. Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να δέσει. Ψύξτε ελαφρά και μετά σερβίρετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ