Νίκος Δένδιας: Ξεκάθαρη και υπαρκτή η απειλή της Τουρκίας κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας


Κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για ξεκάθαρη απειλή της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία

Τις διαθέσεις της Ελλάδας για διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας, των απειλών και των προβλημάτων που προκαλεί η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα, επιβεβαίωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και θα συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των ομολόγων του, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά την άφιξή του προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας πως η απειλή από πλευράς της Τουρκίας είναι υπαρκτή και ξεκάθαρη, τονίζοντας πως θα ενημερώσει τους συναδέλφους του για το ζήτημα.

«Συζητάμε εδώ με τους συναδέλφους μου Υπουργούς Εξωτερικών, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πρώτα απ’ όλα την Ουκρανία και τις εξελίξεις μετά την ουκρανική αντεπίθεση», είπε αρχικά ο κ. Δένδιας.

«Αλλά επίσης, θα έχω την ευκαιρία να δείξω στους συναδέλφους μου μια σειρά από ανακοινώσεις, διακηρύξεις, απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου. Γιατί αυτό έχει πλέον περάσει σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο αποτελώντας μια ξεκάθαρη, υπαρκτή απειλή κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας», πρόσθεσε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ