Bασιλιάς Κάρολος: Οι γυναίκες της ζωής του πριν απο την Καμίλα – Ο πρώτος έρωτας και η… απόρριψη


Η Καμίλα και η Νταϊάνα θεωρούνται οι πιο σημαντικές σχέσεις του βασιλιά Καρόλου, ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου όμως είχε και άλλες γυναίκες στη ζωή του. 

Με τον Κάρολο Γ’ να είναι πλέον ο νέος μονάρχης της Βρετανίας μετά το θάνατο της μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, υπάρχει πλέον ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη ζωή του και τις ιστορίες αγάπης που είχε. Μεταξύ αυτών είναι η «σκανδαλώδης» σχέση του με την Καμίλα, η οποία είναι τώρα βασιλική σύζυγος και η προκάτοχός της πριγκίπισσα Νταϊάνα. Από τη συνάντησή του με την πρώτη του κοπέλα ενώ σπούδαζε στο Trinity College το 1967 μέχρι το γάμο του με τη Νταΐάνα Σπένσερ το 1981, ο βασιλιάς Κάρολος συνδέθηκε ρομαντικά με πολλές γυναίκες.

Μετά από παρότρυνση του θείου του, Λόρδου Μάουντμπάτεν ο οποίος υπηρέτησε ως πατρική φιγούρα για το σημερινό βασιλιά, ο νεαρός Κάρολος φέρεται να βγήκε με περισσότερες από 20 γυναίκες σε διάστημα μιας δεκαετίας. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του Netflix The Royal House of Windsor, ο λόρδος είχε γράψει ένα γράμμα στον Κάρολο το 1974, ενθαρρύνοντάς τον να «το ρίξει έξω».

«Σε μια περίπτωση σαν τη δική σου, ο άντρας θα πρέπει να το ρίξει έξω και να έχει όσες περισσότερες ιστορίες μπορεί πριν εγκατασταθεί. Αλλά για σύζυγο, θα πρέπει να επιλέξει ένα κορίτσι κατάλληλο, ελκυστικό και με γλυκό χαρακτήρα». Η δεκαετία του 1970 ήταν μια δύσκολη περίοδος για τον πρίγκιπα, καθώς, υπό την πίεση της βασιλικής οικογένειας και της κοινής γνώμης, προσπαθούσε να βρει μια σύζυγο που θα ήταν «κατάλληλη».

«Η πρώτη αγάπη της ζωής του»

Η πρώτη του αγάπη παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της Express, ήταν η Λουσία Σάντα Κρουζ, κόρη του τότε πρέσβη της Χιλής. Γνωρίστηκαν ενώ ο Κάρολος σπούδαζε στο Trinity College. Η Λουσία ήταν μια γλωσσολόγος που μιλούσε τέσσερις γλώσσες και είχε πτυχία από πανεπιστήμια κύρους όπως η Οξφόρδη. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε σε ένα δείπνο το 1969, και ήταν προφανώς…έρωτας με την πρώτη ματιά.

«Ήταν η πρώτη πραγματική αγάπη της ζωής του», είπε η λαίδη Ελίζαμπεθ Άνσον, ξαδέρφη του Καρόλου και φίλη της Λουσία. Αν και δεν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες τους, μία τραβήχτηκε σε αυτοκίνητο το 1971. Καθώς η σχέση τους τελείωσε, ήταν η ίδια η Κρουζ που είχε συστήσει για πρώτη φορά τον Κάρολο στην Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, τη σημερινή του σύζυγο

Κάρολος και Καμίλα

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε έναν αγώνα πόλο το 1970 και άρχισαν να βγαίνουν. Όταν άρχισε η θητεία του στο Βασιλικό Ναυτικό, η σχέση τους έληξε. Η Καμίλα παντρεύτηκε τόε τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς το 1973, ενώ ο Κάρολος την πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1981. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χωρισμού τους, ο Κάρολος και η Καμίλα διατήρησαν στενή σχέση.

Ένα οικείο τηλεφώνημα μεταξύ του Καρόλου και της Καμίλα διέρρευσε το 1993, προκαλώντας τεράστιο σκάνδαλο. Και οι δύο χώρισαν από τους συντρόφους τους τα χρόνια που ακολούθησαν.Το ζεύγος δημοσιοποίησε τη σχέση του ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Νταϊάνα το 1997 και παντρεύτηκαν το 2005.

Σάρα Σπένσερ, η μεγαλύτερη αδελφή της Νταϊάνα

Η μεγαλύτερη αδερφή της πριγκίπισσας Νταϊάνα και κόρη του 8ου κόμη Σπένσερ, Σάρα και ο Κάρολος συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1977. Το ζευγάρι είχε ένα σύντομο ειδύλλιο την εποχή εκείνη, αλλά χώρισε αφού είπε στον Τύπο για τη σχέση τους, λέγοντας προφανώς σε έναν δημοσιογράφο ότι δεν ενδιαφερόταν να παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου.

Η Σάρα Σπένσερ με τον νεαρό ΚάρολοΤwitter

Το 1978, φέρεται να είπε στο περιοδικό Time: «Δεν έχω σκοπό να τον παντρευτώ. δεν τρελαίνομαι μαζί του. Και δεν θα παντρευόμουν ποτέ κάποιον που δεν αγαπούσα, είτε ήταν oδοκαθαριστής είτε ο βασιλιάς της Αγγλίας».

Ενώ πολλοί θα δυσκολεύονταν εάν έβγαινε η μικρότερη αδερφή τους με τον «πρώην» τους, η Σάρα φέρεται να περηφανευόταν για το γεγονός ότι τους είχε συστήσει. «Εγώ τους γνώρισα, είχε πει κάποτε «Είμαι ο Έρως».

Άννα Γουάλας, αυτή που παράτησε τον Κάρολο

Η Άννα Γουάλας, η κόρη του πλούσιου Σκωτσέζου γαιοκτήμονα Χάμις Γουάλας, γνωρίστηκε με τον Κάρολο το 1980. Αφού έφτασε στην «ηλικία γάμου» των 30 ετών χρόνια, ο Κάρολος άρχισε να βγαίνει με την Άννα, γνωστή στους συνομηλίκους της ως «Whiplash Wallace» για τη φλογερή της συμπεριφορά. Της έκανε πρόταση δύο φορές, αλλά εκείνη αρνήθηκε και τις δύο φορές.

H Άννα ΓουάλαςΤwitter

Σύμφωνα με τη συγγραφέα Τζέσικα Τζέιν, η Άννα έδωσε τέλος στη σχέση τους κατά τη διάρκεια του 80ου πάρτι γενεθλίων της Βασιλομήτορος, επειδή ο Κάρολος την αγνόησε όλο το βράδυ, αλλά φήμες λένε ότι οι δυο τους χώρισαν λόγω της σχέσης του τότε Πρίγκιπα με την Καμίλα.

Η συγγραφέας Πένυ Τζούνορ έγραψε: «Ο Κάρολος την είχε πάρει σε δύο διαδοχικές δεξιώσεις και μετά χόρευε με την Καμίλα τα περισσότερα από τα δύο βράδια.» «Η Άννα τον εγκατέλειψε λέγοντας: «Κανείς δεν μου φέρεται έτσι, ούτε καν εσύ».

Η ταραγμένη σχέση με την Νταϊάνα

Η Νταϊάνα και ο Κάρολος γνωρίστηκαν για πρώτη φορά το 1977 μέσω της μεγαλύτερης αδερφής της Νταϊάνα, Σάρα. Ο Κάρολος ήταν 28 ετών και η Νταϊάνα μόλις 16 ετών. Εκείνος θυμήθηκε την πρώτη τους συνάντηση ως «πολύ χαρούμενη και διασκεδαστική» και έκανε λόγο για μία ελκυστική 16χρονη, αποκαλώντας την «πολύ διασκεδαστική, ζωηρή και γεμάτη ζωή».

Οι δυο τους συναντήθηκαν στη συνέχεια το 1980, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Λόρδου Μαουντμπάτεν, και η Νταϊάνα είχε αρχίσει να συμπάσχει με το πόσο «μοναχικός» πρέπει να ένιωθε ο Κάρολος εκείνη την εποχή.

O Kάρολος και η Νταϊάνα με το νεογέννητο πρίγκιπα Χάρι το 1984ΑΡ

Τον Φεβρουάριο του 1981, το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του και κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, ένας ρεπόρτερ πίσω από την κάμερα ρώτησε το ζευγάρι: «Είστε ερωτευμένοι;» Ενώ η Νταϊάνα απάντησε: «Φυσικά», ο Κάρολος πρόσθεσε, «Ό,τι κι αν είναι σημαίνει είμαι ερωτευμένος»

Πέντε μήνες αργότερα, παντρεύτηκαν σε μια λαμπερή τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Μια βιογραφία του 2017 από τη Sally Bedell Smith περιγράφει τον Κάρολο να κλαίει τη νύχτα του γάμου του, ενώ η «εξαιρετικά ταραγμένη» Νταϊάνα πάλευε με τη βουλιμία.

Το διαζύγιο και ο νέος γάμος

Η εικόνα του Καρόλου δέχτηκε καταστροφικό πλήγμα κατά τη διάρκεια του σκληρού χωρισμού του με την αγαπημένη πριγκίπισσα των Βρετανών, Νταΐάνα. Στην συνέντευξη-σταθμό που είχε παραχωρήσει το 1995, αποκαλύπτοντας τα συναισθήματά της για τη σχέση του συζύγου της με την Καμίλα, η Νταΐάνα είχε πει πως «υπήρχαν τρία άτομα» στον γάμο της.

Το βασιλικό ζεύγος είχε κάνει την ανακοίνωση-βόμβα ότι θα χωρίζαν το 1992, αλλά μετά τις συνέπειες της αμφιλεγόμενης συνέντευξης στο πρόγραμμα «Panorama» του BBC, τελικά συμφώνησαν να χωρίσουν. Δίνοντας την εκδοχή της για τα γεγονότα – και παραδεχόμενη τη δική της απιστία, η Νταϊάνα αποκάλυψε τους αγώνες της στην πιο διάσημη οικογένεια της Βρετανίας, επικρίνοντας τον οίκο και αμφισβητώντας την ικανότητα του Καρόλου να γίνει βασιλιάς.

Προκάλεσε σοκ σε μέρη του βρετανικού κατεστημένου, αλλά κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού, η οποία ενισχύθηκε μετά το θάνατό της σε τροχαίο ατύχημα στο Παρίσι το 1997. Ο Κάρολος κατηγορήθηκε για πολύ καιρό τόσο για την εξωσυζυγική σχέση, όσο και εν μέρει για τον αρχικό χειρισμό του θανάτου της Νταϊάνα. Η βασιλική οικογένεια επικρίθηκε ευρέως επειδή είχε εμφανιστεί άκαρδη και αδιάφορη στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ωστόσο, κέρδισε σταδιακά κάποια υποστήριξη από το κοινό που αποδέχθηκε εν τέλει ότι βρήκε την ευτυχία με την Καμίλα, την οποία παντρεύτηκε το 2005. Η αναγνώριση της Καμίλα απο την Ελισάβετ λίγο πριν φύγει από τη ζώη, εγκαινίασε νέα σελίδα στη σχέση τους και έκανε αγαπητή τη «βασιλική σύζυγο» στους Βρετανούς.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ