Βασίλισσα Ελισάβετ: Η άγνωστη φωτογραφία με την οποία την αποχαιρέτισε το παλάτι


Η βασιλική οικογένεια έδωσε στη δημοσιότητα μια άγνωστη μέχρι σήμερα φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ, λίγο μετά την ιδιωτική ταφή της.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, μετά την κηδεία. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Μπαλμόραλ, που πιστεύεται ότι είναι ένα από τα αγαπημένα της μέρη. Το στιγμιότυπο είναι από το 1971 και δείχνει την πεζοπορία της εκλιπούσας Ελισάβετ στα λιβάδια που περιβάλλουν το κάστρο της στη Σκωτία.

Η εικόνα κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια λεζάντα από τον Άμλετ του Σαίξπηρ: «Μακάρι οι πτήσεις των Αγγέλων να σε τραγουδήσουν στην ανάπαυσή σου» Το απόσπασμα είναι η ίδια φράση που χρησιμοποίησε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στο τέλος της πρώτης τηλεοπτικής του ομιλίας ως νέος μονάρχης.

Η δημοσιοποίηση της εικόνας έρχεται λίγο μετά την ταφή της Βασίλισσας στο πλευρό του εκλιπόντος συζύγου της, Δούκα του Εδιμβούργου, καθώς και των δύο γονιών της, στο Μνημείο του Βασιλιά Τζορτζ ΣΤ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Στο τελευταίο «αντίο» παρευρέθηκαν μόνο στενά μέλη της οικογένειας, ενώ την τελετή πραγματοποίησε ο κοσμήτορας του Ουίνδσορ. Περίπου 800 καλεσμένοι παρακολούθησαν την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι νωρίτερα το απόγευμα, παρακολουθώντας το φέρετρο της Βασίλισσας να χαμηλώνει στο Βασιλικό Θόλο στο τέλος της λειτουργίας.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, 2.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ξένων βασιλιάδων και αξιωματούχων, παρευρέθηκαν στην κρατική κηδεία της Βασίλισσας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο κεντρικό Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ είπε οτι η βασίλισσα άγγιξε «πολλές ζωές» και ήταν μία «χαρούμενη φιγούρα για πολλούς» στο κήρυγμά του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ