Πρέσβης ΗΠΑ στην Ουκρανία: «Ένδειξη ρωσικής αποτυχίας οι ανακοινώσεις Πούτιν»


Οι ανακοινώσεις της Μόσχας είναι «ενδείξεις αδυναμίας, ενδείξεις της ρωσικής αποτυχίας» δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα πρεσβευτής στην Ουκρανία Μπρίτζετ Μπρινκ.

Η ανακοίνωση από τη Μόσχα της μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία και της διενέργειας δημοψηφισμάτων για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών είναι «ενδείξεις αδυναμίας, (ενδείξεις) της ρωσικής αποτυχίας» δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα πρεσβευτής στην Ουκρανία Μπρίτζετ Μπρινκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε σε «μερική επιστράτευση» και υποσχέθηκε να προσαρτήσει εδάφη που κατέλαβαν οι δυνάμεις του. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, περιέγραψε τις κινήσεις ως «επείγοντα, απαραίτητα βήματα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας». Η Μπρίτζετ Μπρινκ, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ανέφερε σε tweet ότι «τα πλαστά δημοψηφίσματα και η κινητοποίηση είναι σημάδια αδυναμίας, ρωσικής αποτυχίας».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι θα κληθούν έως και 300.000 στρατιώτες, με την κίνηση να είναι σταδιακή. Το Κρεμλίνο πρόκειται να οργανώσει βιαστικά δημοψηφίσματα για την απορρόφηση τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών στην ανατολική και νότια Ουκρανία το συντομότερο αυτό το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις στη Δύση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ