Σολομός: Δημιουργήστε ένα πολύ νόστιμο δείπνο με σολομό


Ο σολομός με τραγανή επικάλυψη συνδυάζεται με τρυφερές πατάτες και μπρόκολο περιχυμένο με γλυκό και πικάντικο γλάσο μουστάρδας σε αυτό το απλό δείπνο σε τηγάνι 30 λεπτών. Όλη η οικογένεια θα λατρέψει την απολαυστική γεύση αυτού του θρεπτικού γεύματος!

Σολομός με τραγανή επικάλυψη

Συστατικά συνταγής:

  • σπρέι μαγειρικής
  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
  • ¼ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 5 φλιτζάνια μπουκίτσες μπρόκολου
  • 4  φιλέτα σολομού
  • 2 κουταλιές της σούπας όλα τα καρυκεύματα bagel
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμοί C. Στρώνουμε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε ελαφρά με μαγειρικό σπρέι.

Βήμα 2: Ρίξτε τις γλυκοπατάτες με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ. Τοποθετούμε στο μισό από το έτοιμο ταψί.

Βήμα 3: Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.

Βήμα 4: Όσο ψήνονται οι πατάτες, ανακατεύουμε μαζί τη Ντιζόν, το μέλι και το καγιέν σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε το μπρόκολο με το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι σε ένα ξεχωριστό μπολ.

Βήμα 5: Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο. Προσθέστε σολομό στο άλλο μισό του ταψιού. Τοποθετήστε 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα μουστάρδας σε κάθε φιλέτο σολομού. αλείψτε ομοιόμορφα για να επικαλυφθεί, στη συνέχεια πασπαλίστε ομοιόμορφα με καρύκευμα bagel. Προσθέστε το μπρόκολο στις γλυκοπατάτες. Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι και τα λαχανικά να ροδίσουν, περίπου 12 λεπτά.

Βήμα 6: Ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας στο υπόλοιπο μείγμα μουστάρδας και περιχύστε τα λαχανικά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ