Οικονόμου στο Newsbomb: Ο Μητσοτάκης θα απαντήσει στον Ερντογάν με την Αλήθεια και την Ιστορία


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις και την απάντηση που αναμένεται να δώσει στον Ερντογάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή στην ομιλία του στον ΟΗΕ.

Ηχηρή απάντηση αναμένεται να δώσει στην Τουρκία και τον Ερντογάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή στην ομιλία του στον ΟΗΕ.

Σε ερώτηση του Newsbomb, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει επιχειρήματα που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και έχουν σύμμαχο την αλήθεια και την ιστορία.

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις στον Ερντογάν ψύχραιμα, αποφασιστικά και χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, αφήνοντας αιχμές για την ρητορική του Τούρκου προέδρου.

Παράλληλα, σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις ανέφερε ότι ο κ. Ερντογάν σε μια απαράδεκτη κίνηση πολιτικού καιροσκοπισμού επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ως βήμα διασποράς fake news και όχημα χυδαίας προπαγάνδας με ανυπόστατους ισχυρισμούς και απαράδεκτες κρίσεις εις βάρος της Ελλάδας.

Ο ΟΗΕ θεμελιώθηκε για να μην επιτρέψει στην ανθρωπότητα να ξανακατρακυλήσει στη βαρβαρότητα και την ωμή βία. Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος για να χρησιμοποιεί κάποιος το βήμα του ΟΗΕ, όταν είναι ο ηγέτης μιας χώρας που επιδίδεται συστηματικά στην παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας.

Η Τουρκία του κ. Ερντογάν έχει απομακρυνθεί με επιλογή της από το δυτικό πολιτισμικό κεκτημένο και είναι πια εκτός πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου. Ο κ. Ερντογάν οφείλει να γνωρίζει ότι για να μπορείς να επικαλείσαι κάτι, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο, πρέπει πρώτα να το σέβεσαι και να το τηρεί έμπρακτα ο ίδιος.

Η Τουρκία οφείλει να απαντήσει γιατί παραβιάζει συμφωνίες που η ίδια έχει υπογράψει και εργαλειοποιεί τους μετανάστες τα τελευταία δύο χρόνια και τους ενθαρρύνει να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και να προχωρήσουν στην Ευρώπη.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται και κυρίως δεν αμαυρώνεται από μηθεύματα και χυδαία προπαγάνδα. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει το προπύργιο του ελεύθερου κόσμου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ