ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη κινητοποίηση για την προώθηση του προγράμματος του και στο βάθος… κάλπες


Εντολή για την κινητοποίηση ολόκληρου του κομματικού μηχανισμού έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου οι προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, να φτάσουν το αμέσως επόμενο διάστημα στους πολίτες, καθώς στην Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός από την κυβερνητική πλευρά.

Μπορεί τα σενάρια για πρόωρες εκλογές να διακινούνται από τον Μάιο του 2020, ωστόσο στην πορεία όλα διαψεύστηκαν στην πράξη. Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένως τονίσει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία – για μια σειρά από λόγους που έχει αναφέρει.

Ωστόσο, οι μήνες αυτοί που διανύουμε είναι προεκλογικοί, εκ των πραγμάτων, καθώς η θητεία της κυβέρνησης ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023. Τα μεγάλα, όμως, προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί στην παρούσα φάση (ακρίβεια, υποκλοπές, ελληνοτουρκικά), σε συνδυασμό με τις δυσοίωνες προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται, έχουν σημάνει «συναγερμό» στην Κουμουνδούρου.

Όπως, επίσης, και οι επικοινωνιακές προσθήκες που έχουν γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες – που είναι αδύνατο να περάσουν απαρατήρητες από την Κουμουνδούρου. Όλα τα παραπάνω, εκλαμβάνονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προετοιμασία της κυβερνητικής πλευράς για εκλογές. Είτε στο τέλος της τετραετίας, είτε συντομότερα.

Το τελευταίο ενδεχόμενο δεν το αποκλείει ο Αλέξης Τσίπρας. Το αντίθετο, μάλιστα, συμβαίνει. Έχει κρούσει πολλές φορές το «καμπανάκι» στους συνεργάτες του για την πιθανότητα να στηθούν κάλπες ακόμα και πριν την κατάθεση του -ιδιαίτερα δύσκολου, η αλήθεια είναι- προϋπολογισμού του ερχόμενου έτους.

Με βάση τα παραπάνω, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να βρίσκεται σε ετοιμότητα ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός. Όχι, όμως, στα λόγια, αλλά στην πράξη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλοι θα πρέπει να λάβουν μέρος σε μια επιχείρηση διάδοσης των προγραμματικών θέσεων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

Με δεδομένο ότι στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι τα όσα προτείνουν για την έξοδο της χώρας από την κρίση δεν φτάνουν αυτούσια στους πολίτες, αλλά μέσα από τον «παραμορφωτικό φακό» μερίδας των Μέσων Ενημέρωσης και της κυβερνητικής προπαγάνδας, έχουν ήδη ξεκινήσει την δική τους εκστρατεία ενημέρωσης.

Ήδη στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν κάρτες που έχουν το όνομα «Δικαιοσύνη Παντού» -έτσι ονομάζεται το πρόγραμμα Τσίπρα- που περιέχουν σημεία από τις βασικές δεσμεύσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, κυκλοφορεί και ένα βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και 47 δευτερολέπτων, με τα βασικά σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Οι δράσεις αυτές αναμένεται όχι απλά να συνεχιστούν στο άμεσο μέλλον, αλλά να ενταθούν, καθώς στη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών αναμένεται να ριχθούν οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, με περιοδείες και συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ