ΗΠΑ: Ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών


ΗΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγήθηκαν την Τετάρτη των υποσχέσεων για 280 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του παιδικού υποσιτισμού μέσω της προμήθειας έτοιμων προς κατανάλωση πακέτων σε έθνη που υποφέρουν από οξεία έλλειψη τροφίμων. Σε εκδήλωση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης υποσχέθηκε 200 εκατομμύρια δολάρια από τα συνολικά 280 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο εκδήλωσης με τη UNICEF για να σταματήσει η παιδική σπατάλη και το χαμηλό βάρος προς ύψος που προκαλείται από την κακή διατροφή.

“Η αλήθεια είναι ότι η σπατάλη είναι θεραπεύσιμη”, δήλωσε η επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID) Σαμάνθα Πάουερ.

“Οι σύνθετες περιπτώσεις απαιτούν πιο εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, αλλά για τις απλές περιπτώσεις που εντοπίζονται νωρίς, η θεραπεία είναι οικονομικά αποδοτική και μπορεί να γίνει στο σπίτι”, είπε.

“Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο των παιδιών που πάσχουν από σπατάλη λαμβάνουν σήμερα τη θεραπεία που χρειάζονται.

Και με περισσότερη χρηματοδότηση, καλύτερα συστήματα παροχής και βελτιωμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, μπορούμε να δώσουμε στις κοινότητες τη δυνατότητα να σώσουν τη ζωή των παιδιών τους”.

Τα λεγόμενα έτοιμα προς χρήση θεραπευτικά τρόφιμα είναι πάστες υψηλής διατροφικής αξίας που χορηγούνται σε παιδιά που υποφέρουν από σοβαρή σπατάλη.

Εφευρέθηκαν από τον Γάλλο ερευνητή Andre Briend, μπορούν να καταναλωθούν άμεσα και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε επίσης με μη κυβερνητικές οργανώσεις και τη Σενεγάλη, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε νέα χρηματοδότηση ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επισιτιστικής ανασφάλειας.

Οι ελλείψεις τροφίμων έχουν επιδεινωθεί από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έναν σημαντικό εξαγωγέα σιτηρών, ενώ η Σομαλία απειλείται από λιμό μετά από διαδοχικές αποτυχημένες εποχές βροχής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ