Ινδικό Φαγητό: Γρήγορη συνταγή κοτόπουλου με μπαχαρικά


Αυτή η απλοποιημένη εκδοχή του ινδικού κλασικού συνδυάζει κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας και μια σειρά από αρωματικά μπαχαρικά, όλα σε μια κατσαρόλα για να φτιάξετε ένα γευστικό δείπνο που είναι εξίσου καλό με την εκδοχή που θα έχετε στα εστιατόρια — πολύ πιο εύκολο να το φτιάξετε. Το σερβίρετε πάνω από ρύζι με λίγο κόλιανδρο για να εξισορροπηθεί η φωτιά και το δείπνο είναι έτοιμο.

Ινδική συνταγή με κοτόπουλο

Συστατικά συνταγής:

  • 2 λίβρες στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • σε κύβους αλάτι, για γεύση πιπέρι
  • για γεύση 2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη, χωρισμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωρισμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι (225 g), κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλάκια του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κανέλα
  • 14 oz σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι νερό 
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • ρύζι, για το σερβίρισμα
  • φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Παρασκευή συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ αλατοπιπερώνετε το στήθος κοτόπουλου, 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη και το κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά. Αφήνουμε να καθίσει για 15 λεπτά να μαριναριστεί. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ροδίζουμε το κοτόπουλο και μετά βγάζουμε από την κατσαρόλα. Λιώστε άλλες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα και μετά προσθέστε το κρεμμύδι, το garam masala, το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι, το κύμινο, το τζίντζερ, το σκόρδο, το καγιέν, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και αφήστε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε το νερό και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Ανακατέψτε τις τελευταίες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και αλατοπιπερώστε περισσότερο για γεύση. Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω από ρύζι και γαρνίρουμε με κόλιανδρο. Απολαμβάνω!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ