Γονείς: Είναι σωστό να κάνετε σεξ ενώ μοιράζεστε το δωμάτιο με το μωρό σας;


Όλοι γνωρίζουμε πόσο ανάρπαστο γίνεται το σεξ για τους εξαντλημένους νέους γονείς, ειδικά όταν θηλάζετε και το μωρό σας κοιμάται στην κρεβατοκάμαρά σας. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι γονείς μπορούν να ταυτιστούν με τη συζήτηση σχετικά με το αν είναι εντάξει ή όχι να κάνετε έρωτα ενώ το μικρό σας κοιμάται δίπλα σας.

Σεξ και γονείς

Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι από εμάς, οι σπασμένοι νέοι γονείς, έχουμε κοιμηθεί με τον σύντροφό μας, με το νεογέννητό μας να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο, όσο κι αν έρχεται σε αντίθεση με την καλύτερη κρίση μας. Μερικοί γονείς παραδέχονται ακόμη και ότι κάνουν έρωτα ενώ το παιδί τους κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι, προς διαμάχη άλλων. Όπως ανακάλυψε η μαμά δύο παιδιών, η Lynnea Shrief, όταν παραδέχτηκε (ζωντανά στην τηλεόραση του πρωινού) ότι έκανε σεξ με τον σύζυγό της στο ίδιο κρεβάτι καθώς τα παιδιά της κοιμόντουσαν «μέχρι την ηλικία των εννέα έως 12 μηνών».

Χωρίς να γνωρίζει το κυματισμό που είχε η αποκάλυψή της, πήγε να περιγράψει πώς έκρυβαν τα «τσιρίσματα απόλαυσης» της με ένα μαξιλάρι. Ήταν μια χαρά, το παιδί της κοιμόταν, είπε. Μέσα σε λίγα λεπτά τα σχόλιά της είχαν προκαλέσει εκτεταμένη συζήτηση σε εθνικό επίπεδο. Τα σαγόνια χτυπούσαν στο πάτωμα και ο παράγοντας κραδασμών χτυπούσε ταβάνια καθώς άλλες μαμάδες έφτυσαν τα παροιμιώδη ανδρείκελά τους σε τραπέζια πρωινού σε όλη τη χώρα. “Αηδιαστικός!” φώναξε ένας. «Στα όρια της παιδικής κακοποίησης», φώναξε ένας άλλος.

Η αγανάκτηση ήταν τέτοια που η μπλόγκερ του The Independent, Grace Jacobsen, πέταξε για να υπερασπιστεί τον Shrief – και αυτή άλλων φτωχών από τον χρόνο «ξεθαλμωμένων» νέων γονιών. Οι πράξεις της είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο συνηθισμένες από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι, είπε, επικαλούμενη μια πρόσφατη έρευνα στη Σουηδία, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία στις τρεις μητέρες κάνει σεξ ενώ τα μωρά της βρίσκονται στο ίδιο κρεβάτι. “Το ότι μερικοί γονείς κάνουν σεξ στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό τους που κοιμάται σίγουρα δεν αξίζει την ετικέτα κακοποίησης.

Οι γονείς δεν επιλέγουν ενεργά να σύρουν το παιδί τους στο κρεβάτι μαζί τους κατά την έναρξη του σεξ. Είναι απλώς θέμα ευκολίας Αν αυτό τύχει να είναι πολύ κοντά σε ένα μωρό που κοιμάται, το οποίο, μετά από δύο ώρες τριψίματος και νανουρίσματος που μειώνει τους κολικούς, κλείνει τελικά τα μάτια του, τότε λέω να το κάνω», είπε. Προσθέτοντας πικάντικα, «Και στο παρελθόν, είχα». Μέχρι στιγμής, τόσο θολό. Προφανώς τα συναισθήματα γύρω από το θέμα είναι έντονα. Είναι όμως δίκαιη αυτή η συμπεριφορά για το παιδί; Ζητήσαμε από τους ειδικούς να καθαρίσουν τα νερά. Σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα για το οικογενειακό δίκαιο, Anne-Marie Hutchinson, η σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας ενώ το παιδί σας κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο ή ακόμα και στο κρεβάτι, είναι εντάξει μέχρι το σημείο που ένα παιδί συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει γύρω του.

Το πιο δύσκολο είναι να προσδιορίσουμε την ηλικία στην οποία παύει να είναι εντάξει, εξηγεί. «Διαφέρει από παιδί σε παιδί», λέει. «Ο μεμονωμένος γονέας είναι το καλύτερο άτομο για να καθορίσει σε ποιο στάδιο θα είναι αυτό». Νομικά, γίνεται πραγματικά πρόβλημα μόνο όταν ένα παιδί συνειδητοποιεί το περιβάλλον του, εξηγεί. «Για παράδειγμα, αν μιλούσαμε για ένα νήπιο, ή ένα ευφυές παιδί 18 μηνών, θα εκπλαγώ αν δεν παρέμβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες». Η άποψη του συζυγικού θεραπευτή και συγγραφέα Andrew G Marshall είναι να μην εμπλέκετε ποτέ το παιδί σας στη σεξουαλική σας ζωή. «Είναι απαγορευμένη περιοχή», λέει. “Ποτέ μην κάνετε σεξ στο ίδιο δωμάτιο με ένα νεογέννητο, μωρό ή παιδί.

Εκτός από την επίδραση που έχει στο νεογέννητό σας, στέλνει όλα τα λάθος μηνύματα στον σύντροφό σας. Λέει: “Δεν είσαι αρκετά σημαντικός για να χαράξεις βγάζω λίγα λεπτά από τον ιδιωτικό μου χρόνο». «Ακόμα χειρότερα, λέει στον εαυτό σου: «Δεν αξίζω ευχαρίστηση γιατί πρέπει να είμαι συνεχώς σε υπηρεσία». Εάν είστε στο κρεβάτι με τον σύντροφό σας (και το μωρό είναι στο ίδιο δωμάτιο) συνεχίστε να φιλάτε, να χαϊδεύετε και να αγκαλιάζετε, σας προτρέπει, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε στενοί και οικείοι χωρίς τον παράγοντα ενοχής. Μου ακούγεται καλή συμβουλή. Σαφώς, αν το τηρήσετε, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες θα σας χτυπήσουν την πόρτα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ