Η Γουατεμάλα «αναχαίτισε» 400 ανθρώπους από τη Βενεζουέλα, την Κούβα και την Αϊτή


Οι αρχές της Γουατεμάλας συνέλαβαν χθες Σάββατο κάπου 400 μετανάστες στα σύνορα με την Ονδούρα, πολίτες της Βενεζουέλας, της Κούβας και της Αϊτής στην πλειονότητά τους, που είχαν σκοπό να πάνε στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το ινστιτούτο μετανάστευσης (Instituto Guatemalteco de Migración, IGM).

Οι μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά και έγκυες, αναχαιτίστηκαν από την αστυνομία στη συνοριακή διέλευση Κορίντο, στον νομό Ισαμπάλ (ανατολικά), δήλωσε στον Τύπο η Αλεχάντρα Μένα, εκπρόσωπος του IGM.

«Πρόκειται στην πλειονότητά τους για ανθρώπους με υπηκοότητα της Βενεζουέλας, της Αϊτής και της Κούβας. Θα δοθεί προτεραιότητα στους ανήλικους και στις έγκυες», πρόσθεσε.

Κατά το IGM, ακόμη μια μεγάλη ομάδα μεταναστών ενδέχεται να προσπαθήσει να μπει στη Γουατεμάλα από την Ονδούρα τις επόμενες ώρες· η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Αλεχάντρο Γιαματέι παίρνει μέτρα.

Πέραν του ότι από αυτήν αναχωρούν πολλοί μετανάστες που επιδιώκουν να εισέλθουν παράτυπα στις ΗΠΑ, η Γουατεμάλα είναι μέρος της διαδρομής που ακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να σωθούν από την ανέχεια ή τη βία και προσπαθούν να φθάσουν στο αμερικανικό έδαφος.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ