Eιδική Oμάδα Eργασίας των ΗΠΑ: Συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες


Eιδική Oμάδα Eργασίας των ΗΠΑ: Γιατί τόσοι πολλοί νέοι παλεύουν με την κατάθλιψη ή το άγχος; Ο κλινικός ψυχολόγος Dr. Kevin Gilliland μιλάει για τους Αμερικανούς που αναζητούν θεραπεία ψυχικής υγείας και για μια μελέτη που αναφέρει ότι το ένα τρίτο των ενηλίκων των ΗΠΑ έχουν άγχος ή κατάθλιψη στο ‘Fox News Live’.

Η Ομάδα Εργασίας Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ συνέστησε εξετάσεις άγχους και κατάθλιψης για ενήλικες, καθώς οι ανησυχίες για την ψυχική υγεία των Αμερικανών αυξάνονται.

Η ειδική ομάδα συνιστά οι ενήλικες κάτω των 65 ετών να υποβάλλονται σε εξετάσεις για άγχος. Εν τω μεταξύ, η πολιτική για την κατάθλιψη συνιστάται για όλους τους ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι έγκυες και μετά τον τοκετό.

Η σύσταση ισχύει μόνο για άτομα που δεν έχουν αναγνωρισμένα σημάδια αυτών των ψυχικών παθήσεων.

“Για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη ανάγκη για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας των ενηλίκων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, η ειδική ομάδα εξέτασε τα στοιχεία σχετικά με τον έλεγχο για το άγχος, την κατάθλιψη και τον κίνδυνο αυτοκτονίας”, ανέφερε σε δήλωσή της η Lori Pbert, μέλος της ειδικής ομάδας.

“Τα καλά νέα είναι ότι ο έλεγχος όλων των ενηλίκων για κατάθλιψη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι έγκυες και μετά τον τοκετό, και ο έλεγχος ενηλίκων κάτω των 65 ετών για άγχος, μπορεί να βοηθήσει στον έγκαιρο εντοπισμό αυτών των καταστάσεων, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συνδεθούν με τη φροντίδα”.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, το άγχος κατηγοριοποιείται ως γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, κοινωνική αγχώδης διαταραχή, διαταραχή πανικού, διαταραχή άγχους αποχωρισμού, φοβίες και επιλεκτική αλαλία (μουτισμός).

Η ειδική ομάδα αναφέρει ότι οι διαγνωστικές εξετάσεις και η παρακολούθηση της φροντίδας συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης, αλλά περισσότερη έρευνα για τη σημασία της όσον αφορά τον κίνδυνο αυτοκτονίας.

Η ειδική ομάδα εργασίας κατηγοριοποιεί το άγχος με διάφορα στοιχεία, όπως η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, η κοινωνική αγχώδης διαταραχή, η διαταραχή πανικού, η αγχώδης διαταραχή αποχωρισμού, οι φοβίες και η επιλεκτικός αλαλία (μουτισμός).

“Η Task Force ενδιαφέρεται βαθιά για την ψυχική υγεία των ανθρώπων σε εθνικό επίπεδο. Δυστυχώς, τα στοιχεία είναι περιορισμένα σχετικά με τον έλεγχο των ενηλίκων 65 ετών και άνω για άγχος και τον έλεγχο όλων των ενηλίκων για κίνδυνο αυτοκτονίας, γι’ αυτό ζητάμε επειγόντως περισσότερη έρευνα”, δήλωσε ο Gbenga Ogedegbe, M.D., μέλος της Task Force.

“Ελλείψει αποδείξεων, οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να χρησιμοποιούν την κρίση τους με βάση τις ατομικές περιστάσεις του ασθενούς όταν αποφασίζουν αν θα κάνουν ή όχι έλεγχο”.

Η UTSF αποτελείται από εθελοντές ιατρικούς εμπειρογνώμονες που επιδιώκουν να διατυπώνουν συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική και προληπτικά φάρμακα για τη βελτίωση της υγείας των Αμερικανών.

Οι θέσεις της ομάδας εργασίας δεν αντιπροσωπεύουν τις επίσημες θέσεις του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Το σχέδιο της πρότασης για την επισκόπηση των στοιχείων είναι ανοικτό για δημόσια σχόλια έως τις 17 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ