Θρήνος στην Κύπρο: «Έφυγε» 11χρονος από σπάνια ασθένεια


Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Πένθος στην Κύπρο – Ο μικρός έδινε σπουδαία και πολύχρονη μάχη με σπάνια ασθένεια

Την είδηση έκαναν γνωστή οι γονείς του με ανάρτησή τους στο Facebook, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι το αγγελούδι τους ήταν «ένας μαχητής που ποτέ δεν παραπονέθηκε, αλλά πάντα με χαμόγελο αντιμετώπιζε τους δύσκολους και καθημερινούς αγώνες».

Τα τελευταία 11 χρόνια, οι γονείς του Λάμπρου, Παντελής και Χριστίνα, βρίσκονταν στο πλευρό του σε νοσοκομείο του Ισραήλ, όπου νοσηλευόταν. Ο Λάμπρος έπασχε από την ασθένεια Kaposi Lymphangiomatosis, η οποία δημιουργεί υγρά που καταστρέφουν ζωτικά όργανα του σώματος.

Οι γιατροί έδιναν καθημερινά μάχη για να περιορίσουν τη νόσο, με την ελπίδα ότι θα κατάφερναν να την καταπολεμήσουν. Από την ασθένεια αυτή πάσχουν άλλα τρία παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο και περίπου 18 ενήλικες.

Μάλιστα, τον Ιανουαρίου του 2021, ο Λάμπρος κατέστη ο μοναδικός ασθενής διεθνώς που άρχισε να λαμβάνει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, η οποία ήταν σε πειραματικό στάδιο. Τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας ήταν άκρως ενθαρρυντικά, αφού η βελτίωση στους πνεύμονες του 11χρονου μαχητή ήταν σημαντική.

Δυστυχώς, ο Λάμπρος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς και τους συγγενείς του, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο.

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, το οποίο εκφράζει απέραντη θλίψη και συγκλονισμό για τον θάνατο του 11χρονου Λάμπρου Καλλένου, ενός μικρού ήρωα που για 11 συναπτά έτη έδινε το δικό του αγώνα ενάντια στη σπάνια ασθένεια Kaposi Lymphangiomatosis.

Το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζει η ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στην οικογένεια και στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το εξειδικευμένο κέντρο όπου νοσηλευόταν στο Ισραήλ.

Το Υπουργείο Υγείας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του μικρού Λάμπρου.

O Χριστοδουλίδης για τον θάνατο του Λάμπρου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για τον πρόωρο θάνατο του Λάμπρου Καλλένου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «με απέραντη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον απρόσμενο θάνατο του μικρού Λάμπρου Καλλένου, ο οποίος έπασχε από πολύ σπάνια ασθένεια και λάμβανε θεραπεία σε ιατρικό κέντρο στο Ισραήλ.

Κουράγιο και δύναμη στους γονείς του Παντελή και Χριστίνα Καλλένου, στην αδελφή του, στους συγγενείς του και στους φίλους του.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του Λάμπρου και θα θυμόμαστε πάντα με αγάπη τις αμέτρητες στιγμές που μοιραστήκαμε.

Τα λόγια είναι φτωχά όταν περιγράφουν στιγμές όπως αυτή.

Καλό ταξίδι Λάμπρο».

ΠΗΓΗ: alphanewslive.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ