Ασιατική συνταγή: Δημιουργήστε τηγανιτό ρύζι σε 10 λεπτά!


Αν ψάχνετε να βρείτε μία θρεπτική και συνάμα εύκολη συνταγή, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο και γρήγορο τηγανιτό ρύζι. Αξιοποιήστε στο έπακρο τα υλικά που αγοράσατε, όπως τον κατεψυγμένο αρακά και το ρύζι και θα έχετε αυτό το πιάτο εμπνευσμένο από την Ασία στο τραπέζι σε 10 λεπτά.

Τηγανητό ρύζι

Υλικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
  • 250 γρ χοιρινός κιμάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φρέσκο ​​κόκκινο τσίλι
  • 1 1/2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 450 g ρύζι γιασεμί φούρνου μικροκυμάτων
  • 110 γραμμάρια (2/3 φλιτζάνι) κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 2 αυγα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Τηγανητά ασκαλώνια, για σερβίρισμα

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το χοιρινό και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 2:Όσο ψήνεται το χοιρινό, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τσίλι.

Βήμα 3: Σπρώχνουμε το χοιρινό στη 1 πλευρά του γουόκ και προσθέτουμε το σκόρδο στην άδεια πλευρά. Μαγειρεύουμε το σκόρδο, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο χοιρινό. Προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας σόγια και ανακατεύουμε να ενωθούν. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να καραμελώσει.

Βήμα 4: Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να σπάσετε το ρύζι στο πακέτο. Προσθέτουμε το ρύζι και τον αρακά στο γουόκ. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα. Σπρώχνουμε το μείγμα στη 1 πλευρά του γουόκ και σπάμε τα αυγά στην άδεια πλευρά. Μαγειρεύουμε τα αυγά για 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε στο γουόκ και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.

Βήμα 5: Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά σόγιας στο γουόκ. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με βασιλικό, τσίλι και τηγανητά ασκαλώνια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ