10 Δεκεμβρίου 2025

Συνταγή: Χορτοφαγική σαλάτα με κολοκύθα και κινόα!


Αν είστε φοιτητής, ή το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο και δεν έχετε χρόνο για να μαγειρέψετε, σας συστήνουμε να δημιουργήσετε μια σαλάτα με χαλούμι και κινόα! Αυτή η χορτοφαγική σαλάτα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά, ιδανική για ένα γρήγορο δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα.

Σαλάτα με κινόα, κολοκύθα και χαλούμι

Υλικά συνταγής:

  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ κολοκύθα 
  • Μίνι καπάκια συσκευασίας
  • 1/4 φλιτζάνι μείγμα σπόρων (πεπίτες και ηλίανθοι)
  • 3 κουταλιές της σούπας μαροκινό καρύκευμα
  • 2 πακέτα x 250g Μίγμα καστανό ρύζι 90 δευτερολέπτων και κινόα
  • Χαλούμι 250 γρ
  • 1/3 φλιτζάνι dressing σαλάτας Dijon με μέλι
  • Φρέσκο ​​κρεμμύδι σε φέτες, για σερβίρισμα
  • Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, για σερβίρισμα

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες την κολοκύθα. Προσθέτουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το μείγμα σπόρων και τα καρυκεύματα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να φρυγανιστούν οι σπόροι.

Βήμα 2: Προσθέτουμε το μείγμα κινόα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί.

Βήμα 3: Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε το χαλούμι. Προσθέτουμε στο τηγάνι, γυρίζοντας, για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 4: Περιχύνουμε το μείγμα κινόα με dressing. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα με το κουτάλι σε μπολ σερβιρίσματος. Από πάνω με χαλούμι. Πασπαλίζουμε με πράσινο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.

Σερβίρουμε!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ