LIVE η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προχωρά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντήσεις γύρω από τα ζητήματα της επικαιρότητας αναμένεται να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η αυξανόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας και οι τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο, ενώ παράλληλα θα σχολιαστούν το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στη χώρα και η ενεργειακή κρίση.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

Ο πρωθυπουργός με επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με παρεμβάσεις στα συμβούλια κορυφής επιμένει σε 4 πράγματα. Στο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, στον ανασχεδιασμό του μοντέλου τιμολόγησης της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας με απεξάρτηση από τις τιμές του φυσικού αερίου, στην ανάπτυξη κοινών πολιτικών στην προμήθεια και αποθήκευση της ενέργειας και στην ανάγκη στήριξης των κοινωνιών και των επιχειρήσεων.

Θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και της Πολωνίας, 15 χώρες-μέλη της ΕΕ με κοινή επιστολή τους στην Ευρωπαία Επίτροπο να υποβάλει πρόταση στο αυριανό έκτακτο συμβούλιο υπουργών ενέργειας που θα υιοθετήσει την ελληνική πρόταση για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ακόμη ότι ενόψει του αυριανού έκτακτου συμβουλίου ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας με επιστολή του στην Ευρωπαϊκη Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου ύψους 80 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου.

Οι πόροι θα προέρχονται από ένα ειδικό τέλος στις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής για τις ποσότητες του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας και θα αξιοποιούνται για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και για την τροποποίηση των υποδομών για την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ