Δανία: Τριγμοί στο Παλάτι μετά το… ξήλωμα των τίτλων – «Τα παιδιά μου ζημιώθηκαν από τη γιαγιά τους»


Έκρυθμη είναι τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας της Δανίας μετά την απόφαση της Βασίλισσας Μαργκρέτε να ξηλώσει τους τίτλους από τα παιδιά του γιου της, πρίγκιπα Ιωακείμ.

Μετά την απόφαση που σε όλους θυμίζει το όσα έγιναν στο Μπάκιγχαμ μετά το Megxit o πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας ανέφερε είπε ότι τα τέσσερα παιδιά του έχουν «τραυματιστεί» από την απόφαση της γιαγιάς τους βασίλισσας Μαργκρέτε να τους αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους.

Ο 53χρονος πρίγκιπας Ιωακείμ, ο νεότερος από τους δύο γιους της Μαργκρέτε, είπε ότι η απόφαση του κοινοποιήθηκε μόλις πέντε ημέρες πριν την ανακοίνωσή της ότι ο Νικολάι, 23 ετών, ο Φέλιξ, 20, ο Χένρικ, 13 και η Αθηνά, 10, θα έχαναν τους βασιλικούς τους τίτλους και δεν θα μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιούν την «Αυτού ή Αυτή Βασιλική Υψηλότητα».

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

«Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι. Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις τα παιδιά σου να βλάπτονται. Έχουν τεθεί σε μια κατάσταση που δεν καταλαβαίνουν», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο δανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ekstra Bladet, ο πρίγκιπας Ιωακείμ. Να σημειωθεί ότι οι γιοί του – από τον πρώτο του γάμο με την Αλεξάνδρα, την κόμισσα του Φρέντερικσμποργκ – Νικολάι και Φέλιξ, εργάζονται και οι δύο ως μοντέλα.

Η βασίλισσα της Δανίας υπερασπίστηκε την απόφασή της χθες το βράδυ, λέγοντας σε εκδήλωση στην Κοπεγχάγη: «Είναι μια σκέψη που την έχω εδώ και πολύ καιρό και νομίζω ότι θα είναι καλό για αυτούς στο μέλλον τους. Αυτός είναι ο λόγος».

Από την πλευρά της η μητέρα τους ανέφερε στο δανικό περιοδικό Se og Hør: «Τα παιδιά αισθάνονται εξοστρακισμένα. Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ