Απειλή μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας


Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες θα συνεχιστούν, ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες, που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε όλη την επικράτειά τους.

Η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες διάρκειας μισής ώρας, ώσπου να επαναλειτουργήσουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Στη Γαλλία ένα σχέδιο, που προτάθηκε από τον διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας Enedis, περιλαμβάνει πιθανές διακοπές ρεύματος έως και δύο ωρών στο χειρότερο σενάριο, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Τα γενικά μπλακ άουτ θα επηρεάσουν μόνο τμήματα της χώρας εκ περιτροπής.

Οι βασικές υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία, η αστυνομία και η κυβέρνηση δεν θα επηρεαστούν, ανέφεραν οι πηγές.

Η Γαλλική Ομοσπονδία Τηλεπικοινωνιών (FFT), μια ομάδα που εκπροσωπεί την Orange, την Bouygues Telecom και την SFR της Altice, κατηγόρησε την Enedis επειδή δεν μπορούσε να εξαιρέσει τις κεραίες από τις διακοπές ρεύματος. Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη Σουηδία και στη Γερμανία έχουν επίσης εκφράσει στις κυβερνήσεις τους τον προβληματισμό τους για πιθανές ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφεραν αρκετές πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η σουηδική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών PTS συνεργάζεται με τους ομίλους τηλεπικοινωνιών και άλλους κρατικούς φορείς για την επίλυση του προβλήματος. Αυτό αφορά συζητήσεις για το τι θα συμβεί εάν η ηλεκτρική ενέργεια διανεμηθεί με δελτίο.

Η PTS χρηματοδοτεί την αγορά μεταφερόμενων πρατηρίων καυσίμων και κινητών σταθμών βάσης που συνδέονται με κινητά τηλέφωνα, για να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος, δήλωσε εκπρόσωπος της πρώτης. Η ιταλική ένωση τηλεπικοινωνιακών ομίλων ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι επιδιώκει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να αποκλειστεί από οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος ή διακοπή λόγω εξοικονόμησης ενέργειας και αυτό θα το συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Οι διακοπές ρεύματος αυξάνουν την πιθανότητα βλάβης των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, εάν σημειωθεί απότομη παύση λειτουργίας, δήλωσε, εν κατακλείδι, ο επικεφαλής της ένωσης των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, Μάσιμο Σάρμι, σε συνέντευξή του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ