30 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης


Η Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης, που ξεκίνησε το 1953, είναι μια σχετικά πρόσφατη είσοδος στο ημερολόγιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων.Ο ετήσιος εορτασμός, που ιδρύθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μεταφραστών, είναι μια ευκαιρία να αποτιμήσουμε φόρο τιμής στο έργο των μεταφραστών που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο ένα ελαφρώς μικρότερο μέρος, καταρρίπτοντας τα γλωσσικά εμπόδια και επιτρέποντας την ευρύτερη απόλαυση της σπουδαίας λογοτεχνίας.

Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης

Το έργο των μεταφραστών θεωρείται ότι αποκτά αυξανόμενη σημασία λόγω των αυξανόμενων ευκαιριών για διεθνή ταξίδια και της παγκοσμιοποίησης των εμπορικών αγορών.Η εκδήλωση σηματοδοτείται με μια σειρά αφιερωμένων εκδηλώσεων, σεμιναρίων και συμποσίων σε όλο τον κόσμο.

Η ίδια η Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης συμπίπτει με την εορτή του Αγίου Ιερώνυμου, ενός χριστιανού λόγιου και ιερέα που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μετέφρασε τη Βίβλο στα λατινικά από το πρωτότυπο εβραϊκό, καθιστώντας την προσβάσιμη για πρώτη φορά σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό. Ο Άγιος Ιερώνυμος είναι ο προστάτης των μεταφραστών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ