Πικ-νικ: Το πικ-νικ είναι ένας από τους λόγους που η οικογένεια έρχεται πιο κοντά


Μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, για να μην αναφέρουμε μια εξαντλητική χρονιά, ένα πικνίκ είναι ακριβώς αυτό που θα συνταγογραφούσε ο γιατρός για όλη την οικογένεια. Εάν δεν είστε ο «τύπος πικνίκ» ή απλά δεν έχετε λόγο να μαζέψετε το οικογενειακό βαν για πικ-νικ, εδώ είναι μερικά οφέλη που πρέπει να λάβετε υπόψη.

7 Λόγοι που αρέσει η διαδικασία του πικ-νικ

1. Αναπνεύστε στον καθαρό αέρα! Είτε εργάζεστε από το σπίτι είτε επιστρέφετε στο γραφείο, η αναπνοή του εσωτερικού αέρα για μια ολόκληρη μέρα δεν είναι καλό για εσάς. Όταν κάνετε πικνίκ, θα αναπνέετε καθαρό αέρα που θα σας κάνει να νιώθετε αναζωογονημένοι και έτοιμοι για την εβδομάδα που έχετε μπροστά σας.

2. Δεσμός με την οικογένεια και τους φίλους. Δεν χρειάζεται να πάτε σε φανταχτερές διακοπές ή να προγραμματίσετε ένα υπερβολικό πάρτι για να επανασυνδεθείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ένα απλό πικνίκ με λίγα σνακ και ελαφριά πιάτα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να περάσετε υπέροχα συναντώντας τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το πικνίκ είναι ένας διασκεδαστικός και χαλαρωτικός τρόπος για να χτίσετε αναμνήσεις και να απολαύσετε την παρουσία των άλλων.

3. Αφήστε το άγχος. Όταν βγαίνουμε έξω, είναι σαν το σώμα μας να απελευθερώνει αυτόματα το άγχος. Κάτι σχετικά με το ανοιχτό ύπαιθρο και το γαλάζιο του ουρανού σηματοδοτεί το σώμα μας να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να χαλαρώσουμε. Όταν είστε συγκεντρωμένοι όλη μέρα, έχετε την τάση να επικεντρώνεστε στην ατελείωτη λίστα εργασιών που πρέπει να ολοκληρώσετε μέχρι το τέλος της ημέρας, αντί να είστε ευγνώμονες για κάθε μέρα.

4. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε. Καθώς αναπνέετε σε αυτόν τον καθαρό αέρα, το μυαλό σας θα αλλάξει ταχύτητα και θα σκεφτεί πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είστε ευγνώμονες – από την οικογένεια και τους φίλους, μέχρι μια στέγη πάνω από το κεφάλι σας και ένα ζεστό γεύμα. Είτε έχετε ένα μόνο πικνίκ είτε προσκαλέσετε μερικούς φίλους, ένα πικνίκ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνετε ένα βήμα πίσω και να διαλογιστείτε τα πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

5. Απολαύστε μια υγιή τόνωση της διάθεσης. Όταν λαμβάνετε λίγο ήλιο, θα ανταμειφθείτε αυτόματα με μια ενίσχυση της διάθεσης χωρίς παρενέργειες που ακόμη και ο καφές δεν μπορεί να νικήσει. Ο καθαρός αέρας, η ηλιοφάνεια και το ωραίο αεράκι είναι τα βασικά συστατικά για να είστε πιο ευτυχισμένοι.

6. Πάρτε λίγη δωρεάν βιταμίνη D. Όλοι χρειάζονται βιταμίνη D για να χτίσουν γερά οστά και δόντια. Εάν βγαίνετε σπάνια έξω, διατρέχετε τον κίνδυνο να αναπτύξετε ανεπάρκεια βιταμίνης D και να αρρωστήσετε με οστεοπόρωση και άλλες ασθένειες των οστών.

7. Απολαύστε υγιεινό (και νόστιμο) φαγητό για πικνίκ. Όσο βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, μπορείτε επίσης να απολαύσετε νόστιμο και θρεπτικό φαγητό!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ