Πούτιν για σαμποτάζ στους Nord Stream: Το έκανε εκείνος που ωφελείται


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.

«Οι κυρώσεις δεν ήταν αρκετές για τους Αγγλοσάξονες: προχώρησαν σε σαμποτάζ» δήλωσε ο Πούτιν. «Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οργάνωσαν τις εκρήξεις στον διεθνή αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream.»

«Άρχισαν να καταστρέφουν την πανευρωπαϊκή ενεργειακή υποδομή», είπε ο Πούτιν. «Είναι σαφές σε όλους ποιος ωφελείται από αυτό. Βέβαια, εκείνος που ωφελείται το έκανε.»

Μια απότομη μείωση της πίεσης και στους δύο αγωγούς καταγράφηκε στις 26 Σεπτεμβρίου και οι σεισμολόγοι κατέγραψαν εκρήξεις που οδήγησαν σε εκτιμήσεις για το ποιος μπορεί να έχει προκαλέσει δολιοφθορά σε έναν από τους πιο σημαντικούς ενεργειακούς διαδρόμους της Ρωσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι υποψιάζεται πως οι ζημιές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στα ύδατα της Σουηδίας και της Δανίας οφείλονται σε δολιοφθορά. Ο Λευκός Οίκος απέρριψε τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι βρίσκεται πίσω από αυτές.

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε πως η Μόσχα έχει στοιχεία που δείχνουν πως η Δύση βρίσκεται πίσω από μια «τρομοκρατική ενέργεια» όπως τη χαρακτήρισε εναντίον των αγωγών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ