Roblox: Η πλατφόρμα online παιχνιδιών αφαιρεί παιχνίδια όπου «σκοτώνονται Ρώσοι και Ουκρανοί»


Η μεγαλύτερη πλατφόρμα παιχνιδιών για παιδιά στον κόσμο , η Roblox, αφαίρεσε δύο παιχνίδια που επέτρεπαν στους παίκτες να πολεμούν και να σκοτώνονται μεταξύ τους ως Ρώσοι ή Ουκρανοί.

Η πλατφόρμα παιχνιδιών Roblox, αφαίρεσε δύο παιχνίδια με άμεση αναφορά στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, Ένα από αυτά, που ονομάζεται War on Larkiv: Ukraine, (Πόλεμος στο Λάρκοβο: Ουκρανία) παρουσιάστηκε στους χρήστες στην ενότητα ανακάλυψης Roblox.

Έγραψε 90.000 παιχνίδια σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Η Roblox είπε ότι και τα δύο παιχνίδια παραβίασαν τα ενδεδειγμένα πρότυπα και τα αφαίρεσαν μέσα σε τέσσερις ώρες από την επικοινωνία του BBC. Ο πόλεμος στο Λάρκοβο βασίστηκε σε μια φανταστική πόλη που έμοιαζε με την πραγματική πόλη του Χάρκοβο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Πόλεμος στο Λάρκοβο, το επίμαχο παιχνίδι στο RobloxBBC

Το παιχνίδι ξεκίνησε από έναν προγραμματιστή που ονομάζεται Russia War RP
Το άλλο παιχνίδι, που ονομάζεται Battle for Ukraine (Mάχη για την Ουκρανία), ήταν στην ιστοσελίδα της Roblox εδώ και μήνες. Επέτρεπε στους παίκτες να παρακολουθήσουν τους βομβαρδισμούς πόλεων όπως η Μαριούπολη, η οποία πολιορκήθηκε και καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τις ρωσικές δυνάμεις στις αρχές του έτους.

Πενήντα εκατομμύρια παίκτες, κυρίως παιδιά, συνδέονται καθημερινά στο Roblox για να εξερευνήσουν, να παίξουν μίνι παιχνίδια και να δημιουργήσουν τις δικές τους «εμπειρίες». Υπάρχουν εκατομμύρια από αυτές τις εμπειρίες που δημιουργούνται από παίκτες.

Τα πιο δημοφιλή παρουσιάζονται στους παίκτες του Roblox μέσω μιας αρχικής οθόνης, αλλά μπορείτε να βρείτε άλλα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναζήτησης.

To παιχνίδι, «Πόλεμος στο Λάρκοβο: Η Ουκρανία» αυξήθηκε σε δημοτικότητα επειδή προβλήθηκε και είχε βαθμολογία κριτικής 71% από τους χρήστες. Είχε επίσης κερδίσει κοινό στο TikTok, με 4,7 εκατομμύρια προβολές βίντεο που σχετίζονται με τον τίτλο. Το παιχνίδι ενθάρρυνε τους παίκτες να αναβαθμίσουν τα όπλα τους με αντάλλαγμα το νόμισμα του Roblox στο παιχνίδι, το Robux.

Η σελίδα του παιχνιδιού έγραφε: «Πάρε τα όπλα σου και διάλεξε την πλευρά σου για να πολεμήσεις στον Πόλεμο στο Λάρκοβο: Ουκρανία. Βαριές μάχες διεξάγονται αυτή τη στιγμή στη φανταστική πόλη Λάρκοβο, οι στρατιώτες αγωνίζονται με ελπίδα και θάρρος»

Οι παίκτες θα μπορούσαν να επιλέξουν να αγωνιστούν για την Ουκρανία ή τη Ρωσία, με έναν αριθμό θανάτων σε κάθε πλευρά να ενημερώνεται σε όλο το ζωντανό παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσε να λάβει μέρος οποιοσδήποτε στην πλατφόρμα. Το BBC παρακολούθησε το παιχνίδι για δύο ημέρες και διαπίστωσε ότι είχε μια συνεχή βάση παικτών περίπου 10 έως 40 ατόμων, με πολλούς να μοιράζονται συνομιλίες παιχνιδιών στα Αγγλικά, Ουκρανικά και Ρωσικά.

Εκπρόσωπος της Roblox είπε: “Έχουμε αυστηρά πρότυπα που διέπουν την απεικόνιση γεγονότων του πραγματικού κόσμου. Και οι δύο εν λόγω εμπειρίες έχουν αφαιρεθεί λόγω παραβίασης των προτύπων μας μετά από αξιολόγηση από την ομάδα συντονισμού μας”

Οι διαμάχες δεν είναι καινούργια για το Roblox, έναν τεράστιο κόσμο παιχνιδιών αξίας περίπου 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόσφατοι τίτλοι αναφέρονται σε δωμάτια σεξ και ακατάλληλο σεξουαλικό περιεχόμενο για την Κιμ Καρντάσιαν. Υπάρχουν επίσης και άλλα παιχνίδια προσομοίωσης πολέμου που φαινομενικά βασίζονται σε ενεργές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και είναι διαθέσιμα για περισσότερο από ένα χρόνο.

Σε αντίθεση με πολλές εταιρείες παιχνιδιών, η Roblox δεν έχει σταματήσει ή αναστείλει τις συναλλαγές με τη Ρωσία μετά την εισβολή. Σε πρόσφατο συνέδριο προγραμματιστών Roblox, ο διευθύνων σύμβουλος Dave Baszucki είπε ότι η Ρωσία βλέπει περισσότερους από δύο εκατομμύρια ενεργούς χρήστες Roblox την ημέρα, σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ