Νέα Υόρκη: Ελληνοαμερικανός μαχαίρωσε θανάσιμα διασώστρια της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αστόρια


Ένας Ελληνοαμερικανός κατηγορείται πως μαχαίρωσε και να σκότωσε μια βετεράνο στο Γραφείο Επειγόντων Ιατρικών Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης.

Ένας 34χρονος Ελληνοαμερικανος συνελήφθη για τη δολοφονία μίας βετεράνου διασώστριας στην πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η αστυνομία την Παρασκευή. Ο Πίτερ Ζησόπουλος, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία και εγκληματική οπλοκατοχή στη μοιραία επίθεση με θύμα την υπολοχαγό του Γραφείου Επειγόντων Ιατρικών Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Έλισον Ρούσο-Έλινγκ, ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο τύπου.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν σε υπηρεσία όταν μαχαιρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης κοντά στο σταθμό της στο τμήμα της Aστόρια στο Κουίνς, δήλωσαν οι αρχές. Έκανε διάλειμμα για φαγητό και φορούσε ρούχα που έδειχναν ξεκάθαρα ότι ήταν μέλος του FDNY, όταν της επιτέθηκε ο 34χρονος άνδρας, δήλωσε ο επικεφαλής των ντετέκτιβ Τζέιμς Έσινγκ.

Η 61χρονη Ρούσο Έλινγκ κατευθυνόταν σε ένα γωνιακό κατάστημα για να πάρει κάτι να φάει όταν ο Ζησόπουλος τη μαχαίρωσε πολλές φορές, σύμφωνα με την αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο Ζησόπουλος έτρεξε στο διαμέρισμά του εκεί κοντά και ταμπουρώθηκε μέσα είπε η αστυνομία. Συνελήφθη αφού τελικά του είπαν να βγει. Δεν ήταν σαφές αν είχε δικηγόρο που θα μπορούσε να σχολιάσει τις κατηγορίες εναντίον του. Τα κίνητρα του μαχαιρώματος διερευνώνται.

Η 61χρονη γυναίκα είχε υπηρετήσει την πόλη για 25 χρόνια και ήταν μεταξύ των πρώτων που ανταποκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, δήλωσε η αναπληρώτρια επίτροπος πυροσβεστικής Laura Kavanagh σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. «Αναφέρθηκε πολλές φορές για τη γενναιότητά της και το έργο της που έσωζε ζωές», είπε «Και ήταν απολύτως αγαπητή σε αυτή τη δουλειά».

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς ανέφερε σε μια δήλωση: «Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά της, τους συναδέλφους της στο EMS και με όλους τους Νεοϋορκέζους που έχασαν μια πραγματικά εκπληκτική γυναίκα σε μια παράλογη πράξη βίας. Ο Δήμος της Νέας Υόρκης θα θυμάται τη γενναιότητα και το ήθος της υπολοχαγού στην υπηρεσία καθώς θρηνούμε την απώλειά της μαζί με το FDNY».

Η διασώστρια απείχε λίγους μήνες από τη συνταξιοδότησή της. «Ήταν περίπου έξι ή επτά μήνες μακριά από τη συνταξιοδότησή της», είπε o πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών EMS Local 3621 στους δημοσιογράφους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ