Μην βάλετε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων αυτά!


Ενώ το πλυντήριο πιάτων είναι το όνειρο κάθε νοικοκυράς, καλό είναι να ξέρετε ότι υπάρχουν και μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε σε αυτό. Δείτε ποια είναι αυτά, σύμφωνα με τη Martha Stewart.

Τα ακρυλικά και τα σκεύη αλουμινίου (πολλά σκεύη ψησίματος είναι φτιαγμένα από αυτό το υλικό) καλό είναι να πλένονται στο χέρι.

Οτιδήποτε έχετε σε αντίκες ή καφέ γυαλί (όπως ήταν τα παλιά ποτήρια) δεν πρέπει επίσης να μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων.

Ο ορείχαλκος, ο μπρούντζος, ο χυτοσίδηρος και το κρύσταλλο είναι μερικά από τα υλικά που απαγορεύεται να πλένονται στο πλυντήριο.

Το ίδιο ισχύει και για όλα τα πλαστικά τα οποία δεν γράφουν πάνω ότι είναι ασφαλές να μπαίνουν στο πλυντήριο. Τα μαχαιροπίρουνα από πλαστικό, ξύλο ή κόκκαλο καλό είναι να αποφεύγετε να τα βάζετε για να μην «τραυματιστούν». Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τα επίχρυσα μαχαιροπίρουνα.

Οτιδήποτε σε σίδερο, τα μαχαίρια (κάθε είδους) καθώς και οι αντικολλητικές συσκευές σας καλό είναι να πλένονται στο χέρι.

Κρατάτε μακριά οτιδήποτε σε σίδερο, ακρυλικό, επίχρυσο και κρύσταλλο.

Όλα τα μαγειρικά σκεύη από καουτσούκ (το καουτσούκ είναι η λεγόμενη σιλικόνη που κυκλοφορεί στην αγορά) καλό είναι να πλένονται από εσάς στο χέρι.

Λάβετε όλα τα παραπάνω υπόψιν σας και θα είστε ασφαλής και εσείς και τα μαγειρικά σας σκεύη. Άλλωστε, είναι καλύτερο να πλένετε και μερικά στο χέρι από το να μειώνετε τον χρόνο ζωής τους μόνο και μόνο επειδή δεν πλένετε λίγα από αυτά στο χέρι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ