Σάλος στο Twitter με τα «ελληνικά» άρματα στην Ουκρανία – Το βίντεο που λανθασμένα έγινε viral


Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter υποτίθεται πως έδειχναν τα άρματα που έχει στείλει η Ελλάδα στην Ουκρανία, ωστόσο αποδεικνύεται πως δεν πρόκειται για τα ελληνικά BMP-1.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε από τη σελίδα Info Warrior στο Twitter έχει καταγράψει άρματα BMP-1 στην Ουκρανία, στην πρώτη γραμμή των μαχών με τις ρωσικές δυνάμεις.

«Φαίνεται πως τα άρματα που δώρισε η Ελλάδα είναι ήδη στην Ουκρανία, στην πρώτη γραμμή» έγραφε χαρακτηριστικά η λεζάντα του βίντεο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καταιγισμός σχολίων.

Όπως σωστά ανέφεραν πολλοί χρήστες, ο σταυρός που φαίνεται στα άρματα δεν είναι το ελληνικό εθνόσημο αλλά ένα σύστημα που βοηθά κυρίως στην αναγνώριση του άρματος κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

Αρκετοί χρήστες, που είχαν γνώση του αντικειμένου, εξήγησαν τι ακριβώς συμβαίνει και ανέφεραν πως επρόκειτο για παλαιότερο μοντέλο BMP-1 και όχι για τα ελληνικά.

Επιπλέον, αρκετοί πόσταραν και βίντεο με αντίστοιχα άρματα άλλων χωρών όπου επίσης υπάρχει το ίδιο σύμβολο εξηγώντας έτσι ότι δεν πρόκειται για ελληνικά άρματα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ