Έκζεμα: Έχετε έκζεμα στα χέρια ή απλώς υπάρχει έντονη ξηρότητα;


Μερικές φορές αυτό το ερεθισμένο δέρμα στα χέρια σας είναι κάτι περισσότερο από απλή ξηρότητα. Το έκζεμα των χεριών μπορεί να είναι ο ένοχος, με επώδυνο ξηρό και φαγούρα δέρμα σε όλο ή μέρος του χεριού και των δακτύλων. «Εάν τα χέρια σας είναι εξαιρετικά ξηρά και επώδυνα και η χρήση ενυδατικής κρέμας κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν βοηθά στην ανακούφισή τους, μπορεί να έχετε έκζεμα χεριών», είπε ο Δρ Dawn Davis, δερματολόγος παιδιατρικών και ενηλίκων. «Χωρίς την κατάλληλη θεραπεία και προληπτικά μέτρα, το έκζεμα των χεριών μπορεί να επιδεινωθεί».

Έκζεμα χεριών

Το έκζεμα μπορεί να μοιάζει με κηλίδες κόκκινου, σκούρου καφέ, μωβ ή γκρι ερεθισμένου δέρματος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας. Μπορεί να είναι φολιδωτό, φλεγμονώδες και φαγούρα. Μπορεί να αισθάνεται σαν να καίει ή να περιλαμβάνει κνησμώδεις φουσκάλες και βαθιές, επώδυνες ρωγμές, καθώς και κρούστες, πύον και αιμορραγία ή κλάμα δέρματος. “Το έκζεμα των χεριών μπορεί να ξεσπάσει από μια ποικιλία παραγόντων”, δήλωσε ο Ντέιβις σε δελτίο τύπου της ακαδημίας. “Μερικοί ασθενείς θα δουν αυξημένο ερεθισμό σε ψυχρότερες, ξηρές θερμοκρασίες, ενώ για άλλους η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί κατά τους θερμότερους μήνες λόγω εφίδρωσης.

Μια έξαρση για έναν ασθενή μπορεί να είναι διαφορετική από τις εξάρσεις ή τα ερεθίσματα για άλλους ασθενείς.” Οι εξάρσεις μπορεί να προκύψουν από το μη σωστό στέγνωμα βρεγμένων χεριών ή από αλλεργική αντίδραση, όπως στο λατέξ ή σε μέταλλα κοσμημάτων. Τα άτομα που είχαν έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα) ως παιδί έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν έκζεμα στα χέρια. Χημικές ουσίες όπως διαλύτες, απορρυπαντικό και τσιμέντο μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο. Αποτρέψτε τις εξάρσεις χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό χεριών ή υποαλλεργικό, μην πλένεστε πολύ συχνά και φροντίζοντας να ξεπλένετε τυχόν υπερβολικό καθαριστικό, είπε ο Davis. Ξεπλύνετε καλά ανάμεσα στα δάχτυλα όπου μπορεί να συσσωρευτεί το καθαριστικό.

Επίσης, σκουπίστε απαλά τα χέρια σας με μια πετσέτα αντί να τα στεγνώσετε στον αέρα, πρότεινε. Χρησιμοποιήστε κρέμες και αλοιφές χωρίς άρωμα αντί για λοσιόν. «Στον πυρήνα όλων των θεραπειών για το έκζεμα βρίσκεται μια ρουτίνα περιποίησης ευαίσθητου δέρματος», είπε ο Davis. “Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ασθενείς με έκζεμα χεριών μπορεί επίσης να έχουν έκζεμα στα πόδια. Είναι μέρη του σώματος που χρησιμοποιούμε συχνά και ως εκ τούτου συχνά εκτίθενται σε βλάβες από το περιβάλλον μας και τις χημικές ουσίες και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Και οι δύο έχουν παχύ δέρμα κατά μήκος των παλάμες και τα πέλματα, που προστατεύουν το δέρμα, αλλά μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να ενυδατωθούν». Μπορεί να βοηθήσει η εφαρμογή βαζελίνης στην πληγείσα περιοχή πριν τον ύπνο ή μια παχύρρευστη ενυδατική κρέμα συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, είπε ο Davis.

Eπίσης, φοράτε γάντια όταν μπορεί να συναντήσετε ερεθιστικά. Μερικοί άνθρωποι με έκζεμα θα χρησιμοποιήσουν ένα εμποτισμό με ξύδι, το οποίο ονομάζεται επίσης διάλυμα επίδεσμου οξικού οξέος. «Μετά την παρασκευή του διαλύματος, ο ασθενής μουσκεύει ένα πανί στο μείγμα, το στύβει, τυλίγει το πανί γύρω από το χέρι του σαν μπουρίτο και στη συνέχεια βάζει μια λευκή κάλτσα σωλήνα πάνω από το χέρι του για αρκετές ώρες ή πριν πάει για ύπνο», είπε ο Ντέιβις. είπε. Ένας δερματολόγος μπορεί επίσης να προσφέρει συμβουλές και θεραπείες. «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να αναζητούν θεραπεία για το έκζεμα των χεριών, ώστε το δέρμα τους να μην μολυνθεί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρίτιδα, μια κοινή, δυνητικά σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη του δέρματος», είπε ο Davis. «Αν υποψιάζεστε ότι έχετε έκζεμα χεριών και οι θεραπείες στο σπίτι δεν σας ανακουφίζουν, κλείστε ραντεβού για να δείτε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο», συνέστησε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ