Καλιφόρνια: Φόβοι για κατά συρροή δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος- Πέντε φόνοι σε τρεις μήνες


Ένας κατά συρροή δολοφόνος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες πέντε ανδρών στην κεντρική Καλιφόρνια

Τρόμο έχει σπείρει στην πόλη Στόκτον στην Καλιφόρνια ένας κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος δολοφόνησε πέντε άτομα από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει γιατί τα θύματα στοχοποιήθηκαν και έχει ανακοινώσει αμοιβή ύψους 95.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με την αστυνομία , υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στη δράση του δολοφόνου: Εκτέλεσε τα θύματά του, άνδρες, ηλικίας 21 έως 54 ετών νύχτα ή τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού τα παρέσυρε σε σκοτεινά δρομάκια, προτού τα πυροβολήσει. Όλα τα θύματα ήταν μόνα τους και οι φόνοι.

H φωτογραφία που κοινοποίησαν οι ΑρχέςΑΡ

Κανένας από τους άνδρες δεν ληστεύτηκε ή ξυλοκοπήθηκε πριν από τις δολοφονίες οι οποίες διεπράχθησαν σε κοντινή απόσταση, μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων, ενώ ήταν όλοι άγωνστοι μεταξύ τους, δήλωσε τη Δευτέρα ο αστυνομικός του Στόκτον, Τζόζεφ Σίλβα. Οι πυροβολισμοί δεν φαίνεται να σχετίζονται με συμμορίες ή ναρκωτικά.

Η αστυνομία του Στόκτον ανακοίνωσε τη Δευτέρα αμοιβή, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα μία ακίνητη εικόνα χαμηλής ανάλυσης ενός «άτομου ενδιαφέροντος», ντυμένου στα μαύρα και με μαύρο καπέλο, το οποίο εμφανίζεται σε βίντεο από πολλές από τις σκηνές του εγκλήματος.

Η τελευταία δολοφονία σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένας 54χρονος πυροβολήθηκε σε μια κατοικημένη περιοχή, βόρεια του κέντρου της πόλης. Το νεότερο θύμα ήταν 21 ετών. Κανένας από τους πυροβολισμούς δεν έχει καταγραφεί από βιντεοκάμερες και δεν βρέθηκε κανένα πυροβόλο όπλο.

«Δεν έχουμε κανένα βίντεο με κανέναν να κρατά όπλο ή να διαπράττει ένα έγκλημα», είπε ο Σίλβα σε τηλεφωνική συνέντευξη τη Δευτέρα. Ωστόσο, τα διαθέσιμα πλάνα και τα βαλλιστικά στοιχεία συνδέουν τις πέντε δολοφονίες, είπε. Και οι πέντε άνδρες πυροβολήθηκαν από ένα όπλο, αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο σε κάθε έγκλημα.

«Σίγουρα ανταποκρίνεται στον ορισμό του κατά συρροή δολοφόνου», είπε ο Σίλβα. «Αυτό που το κάνει διαφορετικό είναι ότι ο σκοπευτής ψάχνει απλώς μια ευκαιρία και δυστυχώς τα θύματα ήταν μόνα τους σε μια σκοτεινή περιοχή». Μπορεί να υπάρχουν πολλά άτομα που εμπλέκονται στη βία. «Για να είμαι ειλικρινής, απλά δεν ξέρουμε», είπε. «Αυτό το άτομο ή οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό, είναι σίγουρα πολύ τολμηροί και θρασύδειλοι».

Η αστυνομία είπε ότι τα θύματα περπατούσαν το καθένα μόνο του ή σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο όταν σκοτώθηκαν το βράδυ ή νωρίς το πρωί στην πόλη των 320.000 ανθρώπων περίπου 80 χιλιόμετρα, νότια της πρωτεύουσας της πολιτείας, Σακραμέντο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ