Ιαπωνία: Η υγειονομική επιτροπή συνιστά την εισαγωγή και χρήση της ιατρικής μαριχουάνας


Ιαπωνία: Η ιαπωνική υγειονομική επιτροπή συνιστά την εισαγωγή και χρήση της ιατρικής μαριχουάνας. Η Ιαπωνία επανεξετάζει την αυστηρή της στάση απέναντι στην ιατρική μαριχουάνα. Μια επιτροπή του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας συνέστησε την Πέμπτη την αναθεώρηση της νομοθεσίας της χώρας για τα ναρκωτικά, ώστε να επιτραπεί η εισαγωγή και η χρήση φαρμακευτικών προϊόντων μαριχουάνας.

Η σύσταση βασίστηκε στην κάλυψη ιατρικών αναγκών και στην εναρμόνιση της Ιαπωνίας με τα διεθνή πρότυπα, ανέφερε η επιτροπή σε έκθεσή της.

Η αναθεώρηση θα εφαρμοστεί σε προϊόντα μαριχουάνας των οποίων η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα επιβεβαιώθηκαν βάσει των νόμων που διέπουν τα φαρμακευτικά προϊόντα και τις ιατρικές συσκευές.

Η Ιαπωνία έχει πολύ αυστηρούς νόμους που απαγορεύουν την εισαγωγή, την παραγωγή και τη χρήση παράνομων ουσιών.

Στην έκθεση της επιτροπής σημειώνεται ότι μόνο το 1,4% των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει κάνει ποτέ χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με το 20-40% στις δυτικές χώρες.

Η Ιαπωνία χρησιμοποιεί σήμερα φυτά μαριχουάνας για την παραγωγή κάνναβης που χρησιμοποιείται για υφάσματα.

Η αναθεώρηση του νόμου θα ήταν απαραίτητη για τη χρήση του φαρμάκου επιληψίας Epidiolex που προέρχεται από την κάνναβη και το οποίο υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές στην Ιαπωνία, αναφέρει η έκθεση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ