Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ: Η γκρίνια, τα παράπονα και η αποσυμπίεση από Μητσοτάκη


Πλούσιο ήταν το παρασκήνιο στην Κ.Ο. της ΝΔ αφού εκτός από τα μηνύματα που έστειλε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρκετοί βουλευτές είχαν την ευκαιρία να θέσουν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν την ακρίβεια, τα πανεπιστήμια, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση

Αρκετοί από τους βουλευτές που έλαβαν τον λόγο στη συνεδρίαση άσκησαν κριτική κυρίως για καθυστερήσεις υπουργών, αλλά και σε ζητήματα όπως η αισχροκέρδεια. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επανήλθε στο θέμα των πανεπιστημίων επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είναι πιο ενεργητική στο ζήτημα αυτό, αφού έχει την στήριξη της κοινωνίας.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επεσήμανε την ανάγκη η κυβέρνηση να πατάξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενώ ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας τάχθηκε υπέρ του να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί το επόμενο διάστημα στις θέσεις τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης υπογράμμισε την ανάγκη οι ανεμβολίαστοι γιατροί να μην επιστρέψουν στα νοσοκομεία, αλλά ενδεχομένως σε άλλες θέσεις.

Κάποιοι βουλευτές τέλος έθεσαν ζήτημα με ορισμένους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι περιφέρονται κραδαίνοντας το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή, ενώ ορισμένοι αναφέρθηκαν στην υπερ-προβολή συγκεκριμένων υπουργών. Συγκεκριμένα, μεταξύ των 27 βουλευτών που πήραν τον λόγο ακούστηκαν παράπονα για «υπερ-προβολή» υπουργών που εκμεταλλεύονται την κυβερνητική τους θέση για να κάνουν προεκλογικό αγώνα. Το θέμα έθεσε ο βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος, ενώ και ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα Δημήτρης Καιρίδης μίλησε για την ανάγκη να μην υπάρχει αλαζονεία, αναφερόμενος στο ύφος και στο ήθος της εξουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε όσα άκουσε, ξεκαθάρισε ότι χρίσμα υποψηφίου βουλευτή το δίνει μόνο ο ίδιος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ