Ιταλία: Πέθανε η Φράνκα Φέντι, μια από τις αδελφές του γνωστού οίκου μόδας


Θρήνος στον κόσμο της μόδας μετά τον θάνατο της Φράνκα Φέντι, του γνωστού ιταλικού οίκου μόδας.

Η Φράνκα Φέντι πέθανε τα μεσάνυχτα, στο σπίτι όπου ζούσε και γεννήθηκε, στη Ρώμη, μετά από ξαφνική ασθένεια. Η συμβολή της ήταν βασικής σημασίας στην ανάπτυξη και διεθνή αναγνώριση του οίκου Fendi, τον οποίο είχαν δημιουργήσει οι γονείς της το 1925.

Εργάσθηκε ως υπεύθυνη εμπορικών συναλλαγών του οίκου και επικεφαλής της μπουτίκ της οδού Μποργονιόνα, στην ιταλική πρωτεύουσα. Στην δημιουργικότητά της οφείλεται και η συνεργασία του οίκου με τον διάσημο σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος το 1965 είχε αναλάβει καλλιτεχνικός διευθυντής του.

Το 2018 η επιχειρηματίας είχε εκδώσει το βιβλίο με τίτλο «Sei con me» αφιερωμένο στον σύζυγό της Luigi Formilli, έναν σύντροφο ζωής που μέχρι τις τελευταίες μέρες του ήταν κοντά της, στηρίζοντάς την στη λαμπρή της καριέρα. Πέθανε το 2001 σε ηλικία εβδομήντα ετών.

Στις σελίδες του μιλούσε για την παιδική της ηλικία, τη σχέση με τα αδέρφια της, τον γάμο με τον αγαπημένο της σύζυγο, το απόλυτο σημείο αναφοράς της, αλλά και τα πολυαγαπημένα της εγγόνια, ξετυλίγοντας τις χαρές της διεθνούς επιτυχίας αλλά και τον πόνο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ