Οκτώβριος: Ο Οκτώβριος είναι ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία


Το να μπορούμε να διαβάζουμε και να γράφουμε με ευκολία είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς απλώς θεωρούμε δεδομένο. Αλλά φανταστείτε πώς θα ήταν να κοιτάζατε μια σελίδα κειμένου και να βλέπετε παραμορφωμένα γράμματα να στροβιλίζονται μπροστά στα μάτια σας ή να μην βλέπετε τη διαφορά μεταξύ των γραμμάτων «b» και «d», κ.λπ. Ακούγεται πολύ απαίσιο, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, αυτό είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει από 5% έως 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, κάνοντας τη ζωή του πιο δύσκολη κάθε μέρα. Ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία είναι η τέλεια στιγμή για να σκεφτούμε πόσο πιο δύσκολη είναι η ζωή των δυσλεξικών ανθρώπων από τη δική μας και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάστασή τους.

Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Ιστορία της Δυσλεξίας

Η δυσλεξία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στον Γερμανό γιατρό Oswald Berkhan το 1881 και ονομάστηκε επίσημα «δυσλεξία» από τον οφθαλμίατρο Rudolph Berlin 6 χρόνια αργότερα. Ο Berkhan ανακάλυψε την ύπαρξη της αναπτυξιακής αναγνωστικής διαταραχής που αργότερα ονομάστηκε δυσλεξία, ενώ μελετούσε την περίπτωση ενός νεαρού αγοριού που είχε σοβαρά προβλήματα στην εκμάθηση της σωστής ανάγνωσης και γραφής, παρά το γεγονός ότι ήταν συνολικά ευφυής και διανοητικά και σωματικά ικανός. Από τότε που ανακαλύφθηκε η δυσλεξία, οι γιατροί σε όλο τον κόσμο εργάζονται πάνω σε διάφορους τρόπους για να βοηθήσουν τους δυσλεξικούς να διαχειριστούν τη διαταραχή τους, και μια ειδική γραμματοσειρά δυσλεξίας έχει εφευρεθεί για να βοηθήσει όσους πάσχουν να διαβάζουν πιο εύκολα. Ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Δυσλεξίας και λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου κάθε έτους.

Πώς να γιορτάσετε τον μήνα ευαισθητοποίησης για τη δυσλεξία

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία θα ήταν να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να δείτε μόνοι σας τι σημαίνει να είσαι δυσλεξικός και πόσο μπορεί να βλάψει τις ικανότητές σου να κάνεις διαφορετικά πράγματα που συνήθως δεν τα σκέφτεσαι ποτέ ξανά, όπως να διαβάζεις το αγαπημένο σου περιοδικό ή διαφημιστικές πινακίδες . Πολλές εικόνες και βίντεο έχουν δημιουργηθεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν πώς λειτουργεί η δυσλεξία, οπότε αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε μερικές από αυτές για να κατανοήσετε την έκταση των δυσκολιών των δυσλεξικών ατόμων. Ένα άλλο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να λάβετε μέρος στις διάφορες εκδηλώσεις Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία που διοργανώνονται παγκοσμίως για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν περισσότερο τη διαταραχή.

Αυτές περιλαμβάνουν εκθέσεις τέχνης που δημιουργούνται από τους δυσλεξικούς που είναι οπτικές αναπαραστάσεις του πώς βλέπουν τον κόσμο. Υπάρχουν επίσης χοροί που διοργανώνονται σε διάφορα μέρη που όποιος θέλει να υποστηρίξει τον σκοπό μπορεί να παρακολουθήσει και να ενθαρρύνει και άλλους να παρακολουθήσουν. Υπάρχουν επίσης πολλά εργαστήρια στα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε τα οποία θα σας διδάξουν τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη ζωή των ατόμων με δυσλεξία γύρω σας λίγο πιο εύκολη—ακόμη και κάτι τόσο μικρό όσο περισσότερη υπομονή και κατανόηση μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Θα μάθετε επίσης πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια ότι το παιδί σας μπορεί να είναι δυσλεξικό, προκειμένου να το αποτρέψετε από το να βιώσει την αμηχανία και την απογοήτευση που συνοδεύει το να μην μπορεί να διαβάσει σωστά.

Η έγκαιρη ανίχνευση της δυσλεξίας μπορεί να κάνει θαύματα για την αυτοεκτίμηση ενός παιδιού, βοηθώντας το να καταλάβει ότι δεν είναι χειρότερο ή λιγότερο έξυπνο από άλλα παιδιά και ότι μπορούν να ληφθούν μέτρα για τη μείωση των προβλημάτων τους στο σχολείο. Και αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε κάτι από αυτά, μπορείτε επίσης να δωρίσετε λίγα χρήματα στη Διεθνή Ένωση Δυσλεξίας, η οποία εργάζεται ακούραστα εδώ και χρόνια για να διασφαλίσει ότι τα δυσλεξικά παιδιά, έφηβοι και ενήλικες δεν θα μείνουν πίσω. και χάσετε όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει μια καλή εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ