ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε βενζινάδικο μέσω της εφαρμογής Appodixi


Λουκέτο έβαλε σε βενζινάδικο της Αγίας Παρασκευής η ΑΑΔΕ μετά τις διαπιστώσεις για φοροδιαφυγή.

Βενζινάδικο που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή μπήκε στο στόχαστρο όταν οδηγός κατήγγειλε ότι άλλα χρήματα πλήρωσε κι άλλα έγραφε η απόδειξη που του έκοψαν. Ο καταναλωτής έλεγξε της απόδειξη του μέσω της εφαρμογής Appodixi. Όταν έφτασαν οι ελεγκτές σταμάτησαν για έλεγχο έναν οδηγό που μόλις είχε γεμίσει.

Η χρέωση στην απόδειξη που κρατούσε ήταν 63 ευρώ αλλά όπως διαπιστώθηκε στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ είχαν περάσει μόλις 20 ευρώ. Έλεγχος που έγινε ξεσκέπασε άλλες 18 περιπτώσεις που είχαν παραποιηθεί τα ποσά των αποδείξεων σε ποσοστό ακόμα κ 90% της πραγματικής αξίας. Οι ελεγκτές προχώρησαν σε συρματασφάλιση και σφράγιση, τόσο των αντλιών όσο και των δεξαμενών του πρατηρίου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο βενζινάδικο της Αγίας Παρασκευής διαπιστώθηκαν 15 περιπτώσεις που οι υπεύθυνοι του βενζινάδικου, δεν είχαν διαβιβάσει καθόλου τα ποσά από τις αποδείξεις στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται ότι η σύγκριση των στοιχείων της απόδειξης που βλέπει ο πελάτης με τα στοιχεία που πηγαίνουν στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ γίνεται αυτόματα μέσω ειδικής εφαρμογής που πλέον είναι διαθέσιμη σε όλους.

Ο δικηγόρος του βενζινάδικου προσπάθησε να αμφισβητήσει τα στοιχεία που έδειχναν φοροδιαφυγή αλλά οι ελεγκτές προχώρησαν στη σφράγιση.

Πριν από λίγες μέρες, έγινε αναφορά για βενζινάδικο του Βύρωνα στο οποίο επίσης μπήκε λουκέτο, μετά τις διαπιστώσεις για φοροδιαφυγή.

Πώς ελέγχει ο καταναλωτής τις αποδείξεις του

Ο πελάτης κατεβάζει στο κινητό του την εφαρμογή Appodixi, σκανάρει στο κινητό του, το barcode της απόδειξης και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα διασταυρώνεται αν όλα είναι νόμιμα. Αν ο οδηγός διαπιστώσει ότι υπάρχει θέμα, μπορεί να πατήσει την ένδειξη αναφορά για να αναλάβουν δράση οι Αρχές.

Σχετικές ειδήσεις

ΑΑΔΕ: 1.600 καταγγελίες για πλαστές αποδείξεις σε ημερήσια βάση

Για ποιες υποθέσεις η εφορία δεν θα μπορεί να διεκδικήσει οφειλές σε 87 ημέρες

ΑΑΔΕ: Δεύτερο «λουκέτο» σε βενζινάδικο μέσω της εφαρμογής Appodixi


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ