Good vibes: Αλλάξτε τη διάθεσή σας, αλλάζοντας συνήθειες!


Σχεδόν όλοι γνωρίζουν κάποιον που εκπέμπει θετικότητα. Είναι αυτοί που φυσικά προσελκύουν τους άλλους και κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα. Αν και μπορεί να είναι εύκολο για κάποιους να διοχετεύσουν την ειρηνική προοπτική, για άλλους, χρειάζεται εξάσκηση και αυτό είναι εντάξει. Η ενέργεια που εκπέμπετε όχι μόνο καθορίζει τις αλληλεπιδράσεις σας με άλλους ανθρώπους, αλλά μιλάει και για το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Είναι από εκείνες τις δεξιότητες που σίγουρα αξίζει να εξασκηθείτε. Όταν αρχίσετε να αλλάζετε τη νοοτροπία σας, θα αρχίσετε να βλέπετε κάθε είδους καταπληκτικές ευκαιρίες να έρχονται στο δρόμο σας και θα αρχίσετε να αισθάνεστε πολύ πιο ανάλαφροι. Δείτε πώς μπορείτε να διοχετεύσετε θετική ενέργεια από μέσα προς τα έξω.

12 Τρόποι για να έχετε πάντα θετική ενέργεια

1. Κάντε τον εαυτό σας προτεραιότητα. Εάν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να προβάλετε αυτή την εσωτερική ικανοποίηση στον κόσμο. Φρόντισε τον εαυτό σου και κάνε συνήθεια να κάνεις αυτά τα μικρά πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Θα κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που κουβαλάς τον εαυτό σου.

2. Θυμηθείτε τι είναι γεγονός και τι είναι μια σκέψη. Είμαστε άνθρωποι, επομένως μερικές φορές δεν θα έχουμε κολακευτικές σκέψεις για τον εαυτό μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επανασυνδεθούμε για να διαχωρίσουμε το γεγονός από τη σκέψη. Ένα γεγονός θα ήταν: Είχα μια δύσκολη συζήτηση με τον συνεργάτη μου. Και η σκέψη; Ο συνάδελφος σκέφτεται διαφορετικά για μένα τώρα. Η εστίαση στα γεγονότα βοηθά να κρατάτε τα πράγματα σε προοπτική και σας εμποδίζει να εκδηλώσετε αυτές τις αρνητικές σκέψεις.

3. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Όταν νιώθετε πεσμένοι, αναγνωρίστε και τιμήστε τις σκέψεις σας. Προσπαθήστε να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Είτε αυτό σημαίνει να απαγγέλλετε το αγαπημένο σας μάντρα ξανά και ξανά, είτε να κάνετε μια προσπάθεια να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας με συμπόνια, όπως θα κάνατε σε έναν φίλο σας.

4. Χρησιμοποιήστε θετικές λέξεις. Το να πείτε, είμαι ευγνώμων για…, είμαι πρόθυμος να…, θα ήθελα να μάθω…, κ.λπ., θα σας πάρει πολύ δρόμο. Ο τρόπος που επικοινωνούμε επηρεάζει άμεσα την ενέργεια που εκπέμπουμε, επομένως η χρήση λέξεων όπως αγάπη, λύση, ευτυχία, ασφάλεια κ.λπ. θα διοχετεύσει μια πιο χαρούμενη προοπτική.

5. Χαμογελάστε περισσότερο. Είναι μια μικρή ενέργεια που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Ακόμα κι αν το χαμόγελο δεν είναι τόσο αυθεντικό στην αρχή, θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα, θα γίνετε πιο φιλικοί και θα φαίνεστε πιο εξωστρεφείς με τους άλλους, κάτι που θα προσελκύσει τη θετική ενέργεια που θέλετε.

6. Εξασκήστε την ευγνωμοσύνη. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να γίνει αυτό. Θα μπορούσατε να κάνετε μια λίστα κάθε μέρα για αυτά για τα οποία είστε πιο ευγνώμονες, θα μπορούσατε να εκφράσετε αυτές τις σκέψεις στον εαυτό σας, να τις μοιραστείτε με έναν φίλο κ.λπ. Υπενθυμίζοντας στον εαυτό μας να εκφράσει ευγνωμοσύνη για τα καλά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας, μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο εκτιμητικός.

7. Εργαστείτε για την επίτευξη ενός στόχου. Το να εργάζεστε προς την κατεύθυνση και στη συνέχεια να επιτυγχάνετε τους στόχους σας είναι μια τεράστια ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Οι άλλοι γύρω σας θα συνεχίσουν την ενδυνάμωσή σας και θα δουν ότι εκτιμάτε και πιστεύετε στον εαυτό σας και στα όνειρά σας.

8. Κάντε κομπλιμέντα. Το να δείχνετε ότι εκτιμάτε κάποιον εξυπηρετεί δύο σκοπούς. τους κάνει και νιώθετε καλά, και όλοι μας αξίζουμε αυτά τα συναισθήματα. Ξεκινήστε να αναγνωρίζετε όταν κάποιος κάνει κάτι που θαυμάζετε και να του κάνετε κομπλιμέντα για να δημιουργήσετε μια άμεση ώθηση στη διάθεσή σας.

9.  Ζήστε τη στιγμή. Αφήστε το τηλέφωνό σας μακριά όταν τρώτε μεσημεριανό με έναν φίλο ή απενεργοποιήστε την τηλεόραση όταν μαγειρεύετε ένα ωραίο γεύμα. Οι περισπασμοί μας εμποδίζουν να ζούμε τη στιγμή και να απολαμβάνουμε ακόμη και τις πιο φαινομενικά κοσμικές εργασίες.

10. Εξασκηθείτε στην καλή στάση του σώματος. Η στάση σας είναι μια εξαιρετική μη λεκτική ένδειξη του πώς νιώθετε για τον εαυτό σας. Σταθείτε ή καθίστε ίσια, ξεδιπλώστε τα χέρια σας και ανοίξτε τους ώμους σας για να στείλετε μηνύματα ότι είστε προσιτοί.

11. Να είστε πιο γενναιόδωροι. Δώστε περισσότερο φιλοδώρημα στον σερβιτόρο, κρατήστε την πόρτα ανοιχτή για το άτομο πίσω σας, προσφερθείτε να βοηθήσετε τον συγκάτοικό σας σε μια εργασία, ξαφνιάστε τον σύντροφό σας καθαρίζοντας το διαμέρισμα, αφήστε ένα ευγενικό σημείωμα για έναν φίλο ή έναν συνάδελφο. Όταν είστε γενναιόδωροι με τους γύρω σας, θα έχετε μια σαφή αλλαγή στην ατμόσφαιρα και στην ενέργεια που προσελκύετε.

12. Ασκηθείτε στην Καλή Πίστη. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία, είναι να ξέρεις ότι η ενέργεια που εκπέμπεις είναι αυτό που θα προσελκύσεις. Αν κάποιος σας στενοχωρήσει, μην εκτοξευθείτε. Αφιερώστε το χρόνο που χρειάζεστε για να ηρεμήσετε και να το αντιμετωπίσετε εποικοδομητικά ή αφήστε το να κάνετε στην άκρη και να επικεντρώσετε ξανά την προσοχή σας. Φροντίστε τον εαυτό σας, εστιάστε στην ευγνωμοσύνη, στο να είστε ευγενικοί με τους άλλους, να εργάζεστε σκληρά και να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικές επιρροές. Διατηρήστε τη συχνότητά σας υψηλή και θα προβάλλετε τη θετική ενέργεια που επιθυμείτε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ