Μαθητές: Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας για να γίνετε πιο παραγωγικοί στο σχολείο;


Όλοι γνωρίζουμε ότι το λύκειο μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος. Είναι πάντα σημαντικό να φροντίζετε να αφιερώνετε χρόνο για τον εαυτό σας, ώστε να μην αγχώνεστε πολύ κατά τη διάρκεια των τελικών ή της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το κολέγιο. Φυσικά, βοηθάει να αρχίσετε να εφαρμόζετε συμβουλές αυτοφροντίδας για μαθητές λυκείου από την αρχή, ώστε να έχετε μια πιο ομαλή εμπειρία τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αλλά η εύρεση ιδεών για το πώς να το κάνετε και η προσαρμογή τους στην καθημερινή σας ζωή σε οποιοδήποτε στάδιο, είτε δευτεροετής φθινόπωρο είτε ανώτερη άνοιξη, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε κάθε άγχος που μπορεί να αισθάνεστε όταν εξισορροπείτε όλα όσα έχετε στο πιάτο σας. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, σημειώστε τις έξι συμβουλές μας για τη φροντίδα του εαυτού μας για μαθητές λυκείου που μπορούν να σας βοηθήσουν να απογοητευτείτε καθώς αναλαμβάνετε ένα αυστηρό φορτίο μαθημάτων, εξωσχολικών προγραμμάτων και αιτήσεων κολεγίου.

 Tips για μαθητές

  • Διατηρήστε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου. Το νούμερο ένα στις συμβουλές μας για την αυτοφροντίδα για μαθητές γυμνασίου είναι ο ύπνος. Φαίνεται προφανές, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ. Οι συνομήλικοι σας μπορεί να καυχιούνται ότι τράβηξαν όλη τη νύχτα και κοιμούνται μόνο δύο ώρες για να μελετήσουν για ένα τεστ, αλλά μην αισθάνεστε πίεση να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους. Μελέτες δείχνουν ότι ο περισσότερος ύπνος οδηγεί στην πραγματικότητα σε καλύτερους βαθμούς!
  • Θυμηθείτε να τρώτε και να ενυδατώνεστε. Εκτός από τον ύπνο, το να πίνετε αρκετό νερό την ημέρα (8 ποτήρια τουλάχιστον!), να τρώτε ισορροπημένα γεύματα και να διασφαλίζετε ότι λαμβάνετε τη διατροφή που χρειάζεστε είναι άλλες σημαντικές ρουτίνες που πρέπει να διατηρήσετε. Το σώμα σας χρειάζεται μια συγκεκριμένη ποσότητα υδατανθράκων, πρωτεϊνών, λαχανικών και βιταμινών για να λειτουργεί σωστά. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να φάτε, συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο ή γιατρό.
  • Κάντε διαλείμματα. Στη συνέχεια, στη λίστα μας με συμβουλές αυτοφροντίδας για μαθητές, έρχεται ένα άλλο σημείο δράσης που οι συνομήλικοί σας μπορεί να παραβλέψουν. Οι συνεδρίες μελέτης σας δεν είναι αγώνας – δεν κερδίζετε πόντους όταν κάθεστε με τα βιβλία σας για δέκα ώρες συνεχόμενα. Αν μη τι άλλο, ο εγκέφαλός σας θα καεί και θα σταματήσει να λαμβάνει νέες πληροφορίες. Μπορεί να ξεχάσετε τι μάθατε κατά τη διάρκεια της δοκιμής σας ή η ποιότητα των δοκιμίων σας θα μπορούσε να πέσει. Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να φροντίσετε να προγραμματίσετε χρόνο για να απομακρυνθείτε από τα βιβλία για μισή ώρα – ας πούμε ανά δίωρο – και να χαλαρώσετε. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το διαλογισμό ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που σας βοηθά να ανακτήσετε ενέργεια και ψυχραιμία, όπως πλέξιμο ή μαγείρεμα. Θα επιστρέψετε με πιο φρέσκο ​​μυαλό, αν αφιερώσετε χρόνο για να προσγειωθείτε πριν ξαναβγάλετε τα βιβλία.
  • Περάστε λίγο χρόνο έξω κάθε μέρα. Φεύγοντας από το τελευταίο σημείο, ένας από τους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το χρόνο σας μακριά από την εργασία σας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονο καθαρό αέρα. Μην περάσετε όλη την ημέρα συγκεντρωμένοι μέσα στο δωμάτιό σας ή ακόμα και στο σπίτι σας. Για να αλλάξετε σκηνικό, σκεφτείτε να βγείτε έξω, είτε πρόκειται να βοηθήσετε τους γονείς σας να κάνουν τα ψώνια είτε απλώς να πάτε μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Η αλλαγή του ρυθμού και του περιβάλλοντος μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό σας να επικεντρωθεί εκ νέου προτού είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε ξανά τα βιβλία.
  • Άσκηση. Στη συνέχεια στη λίστα με τις συμβουλές αυτοφροντίδας για μαθητές γυμνασίου έρχεται ένα σημείο που σχετίζεται με το τελευταίο. Παράλληλα με το να περνάτε χρόνο έξω κάθε μέρα, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ασκείστε. Η άσκηση όχι μόνο σας βοηθά να παραμείνετε σε φόρμα, αλλά μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει τον εγκέφαλό σας. Είτε θέλετε να συμμετάσχετε στην ομάδα ποδοσφαίρου είτε να κάνετε γιόγκα, βάλτε την άσκηση στο πρόγραμμά σας τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα για τουλάχιστον μισή ώρα τη συνεδρία. Μπορεί να αισθάνεστε σαν χάσιμο χρόνου όταν μπορείτε να μελετάτε, αλλά το σώμα και το μυαλό σας θα αισθάνονται αναζωογονημένοι μετά.

  • Αφιερώστε χρόνο στους φίλους σας. Αν και είναι προφανώς σημαντικό να μελετάτε σκληρά, δεν πρέπει να νιώθετε ότι πρέπει να απομονώνεστε συνεχώς για να πετύχετε στα μαθήματά σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο – ειδικά το Σαββατοκύριακο – για να κάνετε παρέα με φίλους. Πηγαίνετε σινεμά, βγείτε έξω για φαγητό ή απλώς περάστε από το σπίτι τους. Είσαι έφηβος – πρέπει να συναναστρέφεσαι κάθε τόσο παράλληλα με τη μελέτη για τους τελικούς σου! Εάν έχετε μπροστά σας ένα μεγάλο τεστ, αλλά δεν έχετε δει τους φίλους σας εδώ και καιρό, γιατί δεν σχεδιάζετε να μελετήσετε μαζί και να κάνετε κουίζ ο ένας στον άλλον; Η μελέτη με μια ομάδα μπορεί συχνά να είναι χρήσιμη και οι φίλοι σας μπορούν να σας βοηθήσουν σε κεφάλαια όπου δυσκολεύεστε.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ