Πουλάει assets και επαναγοράζει χρέος η Credit Suisse


Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην επαναγορά χρέους ύψους 3 δισ. ελβετικών φράγκων (3,03 δισ. δολαρίων) εξέφρασε την Παρασκευή η ελβετική τράπεζα Credit Suisse εν μέσω της συνεχιζόμενης ανησυχίας για την οικονομική της κατάσταση.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει βάλει πωλητήριο στο διάσημο ξενοδοχείο Savoy στο οικονομικό κέντρο της Ζυρίχης, είδηση που ήγειρε εικασίες ότι προσπαθεί να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Σε ανακοίνωσή της για την πρόταση επαναγοράς χρέους σήμερα, η Credit Suisse ανέφερε ότι “η συναλλαγή είναι συνεπής με την προληπτική μας προσέγγιση για τη διαχείριση της συνολικής σύνθεσης υποχρεώσεων και τη βελτιστοποίηση των δαπανών τόκων και μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε τις συνθήκες της αγοράς για να επαναγοράσουμε χρέος σε ελκυστικές τιμές”.

Η πρόταση αφορά την επαναγορά οκτώ χρεογράφων σε ευρώ ή λίρες, αξίας έως και 1 δισ. ευρώ (980 εκατ. δολάρια), καθώς και 12 χρεογράφων σε δολάρια αξίας έως και 2 δισ. δολαρίων. Οι προσφορές για την επαναγορά των θα λήξουν έως τις 3 και 10 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Η ελβετική τράπεζα προχωρά στην εν λόγω κίνηση λίγες ημέρες αφότου η μετοχή της υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό και οι συμβάσεις αντιστάθμισης κινδύνου σκαρφάλωσαν σε επίπεδα ρεκόρ, στον απόηχο των ανησυχιών για την ικανότητα της τράπεζας να ολοκληρώση το σχέδιο αναδιάρθρωσης που προωθεί υπό τον νέο CEO, μετά από μια σειρά σκανδάλων και αστοχιών.

Η Credit Suisse έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει λεπτομέρειες για το σχέδιο αναδιάρθρωσης στις 27 Οκτωβρίου, όταν θα ανακοινώσει και τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματά της.

Υπενθυμίζεται ότι η ελβετική τράπεζα χρειάστηκε να αντλήσει νέα κεφάλαια, να σταματήσει τις επαναγορές μετοχών, να μειώσει το μέρισμά της και να αλλάξει τη διοίκησή της μετά την απώλεια άνω των 5 δισ. δολαρίων από την κατάρρευση της επενδυτικής εταιρείας Archegos τον Μάρτιο του 2021 αλλά και την αναστολή κεφαλαίων πελατών που συνδέονται με την Greensill.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει πιθανές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην κερδοφορία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ