Ινδία: Στους 19 οι νεκροί από το δυστύχημα με τη χιονοστιβάδα – 10 άτομα αγνοούνται


Σύμφωνα με νέο απολογισμό των Αρχών οι νεκροί από το δυστύχημα με τη χιονοστιβάδα στην Ινδία ανέρχονται σε 19 

Σε 19 ανέρχονται οι νεκροί από το δυστύχημα με χιονοστιβάδα που παρέσυρε ομάδα ορειβατών στα Ιμαλάια την Τρίτη, σύμφωνα με το νέο απολογισμό των Αρχών, ενώ 10 άτομα παραμένουν αγνοούμενα.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 18 εξακολουθούν να αγνοούνται στα Ιμαλάια, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ινδική αστυνομία την επομένη του δυστυχήματος με χιονοστιβάδα που παρέσυρε ομάδα ορειβατών.

Η ομάδα αυτή αποτελείτο από 34 ανθρώπους που φοιτούσαν σε τοπικό ορειβατικό σύλλογο, το Ινστιτούτο Ορειβασίας Νεχρού, 7 διδάσκοντες και μια νοσηλεύτρια. Ο θάνατος 4 από αυτούς επιβεβαιώθηκε χθες, Τρίτη, μετά την χιονοστιβάδα που προκλήθηκε κοντά στην κορυφή του όρους Ντραουπάντι κα Ντάντα-ΙΙ, ύψους 4.880 μέτρων στο κρατίδιο Ουταραχάντ, στη βόρεια Ινδία.

Εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνουν κάποιους από τους διασωθέντες να φτάνουν πεζή στην πόλη Ουταραχάντ, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς.

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Ουταραχάντ, ο Πούσκαρ Σινγ Ντάμι, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι η έμπειρη ορειβάτισσα Σαβίτα Κάνσουαλ, μέλος των διδασκόντων της ομάδας, βρίσκεται μεταξύ των νεκρών. Νωρίτερα φέτος, είχε κατακτήσει το Έβερεστ και το γειτονικό Μακούλου σε διάστημα μόνον 16 ημερών, σημειώνοντας ρεκόρ στις γυναίκες.

Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν αποσταλεί στην περιοχή για να βοηθήσουν στις έρευνες, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών. Ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών Ριντχίμ Αγκαρουάλ δήλωσε ότι οι ορειβάτες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε χαράδρα λίγο μετά την χιονοστιβάδα.

Δεν υπάρχουν έρευνες που να αποτιμούν σε ποσοστά τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στα Ιμαλάια, αλλά οι ορειβάτες έχουν παρατηρήσει διεύρυνση των χαραδρών, νερό σε ζώνες στις οποίες υπήρχε προηγουμένως χιόνι και τον πολλαπλασιασμό των λιμνών παγετώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ