Έρευνα: Οι άνδρες γιατροί λαμβάνουν υψηλότερες πληρωμές από ιατρικές εταιρείες


Οι άνδρες γιατροί λαμβάνουν σημαντικά υψηλότερες πληρωμές από τις εταιρείες του ιατρικού κλάδου με τις υψηλότερες εισπράξεις σε σύγκριση με τις γυναίκες γιατρούς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 28 Σεπτεμβρίου στο JAMA Surgery.

Οι άντρες λαμβάνουν υψηλότερους μισθούς

Η Brittany G. Sullivan, M.D., από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Irvine, και οι συνεργάτες της ερεύνησαν τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από τις εταιρείες της ιατρικής βιομηχανίας με τις υψηλότερες εισπράξεις σε γυναίκες και άνδρες γιατρούς και αξιολόγησαν τις αποζημιώσεις και τις διαφορές δέσμευσης με βάση το φύλο. Η ανάλυση περιελάμβανε δεδομένα από τη βάση δεδομένων Open Payments για τις πέντε γυναίκες και πέντε άνδρες γιατρούς που έλαβαν τη μεγαλύτερη οικονομική αποζημίωση από καθεμία από τις 15 εταιρείες ιατρικών προμηθειών με τις υψηλότερες εισπράξεις (Ιανουάριος 2013 έως Ιανουάριος 2019, 1.050 πληρωμές).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 96,9 τοις εκατό από τα πέντε άτομα με τα υψηλότερα εισοδήματα ήταν άνδρες και μόνο το 3,1 τοις εκατό ήταν γυναίκες. Οι μέσες πληρωμές για τις γυναίκες γιατρούς ήταν 41.320 δολάρια σε σύγκριση με 1,23 εκατομμύρια δολάρια για τους άνδρες γιατρούς. Σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες — συμπεριλαμβανομένων των ειδικοτήτων που κυριαρχούν οι γυναίκες — και των ακαδημαϊκών βαθμίδων, αυτή η ανισότητα παρέμεινε. Το αρσενικό φύλο συσχετίστηκε σημαντικά με υψηλότερες πληρωμές κατά την προσαρμογή για την κατάταξη, τον δείκτη h και την ειδικότητα.

Το χάσμα πληρωμών μεταξύ γυναικών και ανδρών γιατρών αυξήθηκε από 54.343 $ το 2013 σε 166.778 $ το 2019. «Απαιτούνται μελλοντικές μελέτες για να αποσαφηνιστεί γιατί το χάσμα των φύλων στις πληρωμές στον ιατρικό κλάδο συνεχίζει να διευρύνεται παρά την εθνική αναγνώριση και περισσότερες γυναίκες στην ιατρική», γράφουν οι συγγραφείς. Δύο συγγραφείς αποκάλυψαν οικονομικούς δεσμούς με την ιατρική βιομηχανία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ