Αναστασιάδης: Χρειάζεται ξεκάθαρο μήνυμα της ΕΕ ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν είναι αποδεκτή

Παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη για την Τουρκία κατά την διάρκεια ου άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Πράγα

Την ανάγκη να δράσει η ΕΕ, με τρόπο που να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία πως η συμπεριφορά της δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε παρέμβασή του στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Πράγα.

Σε δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην Πράγα, είπε ότι κατά το άτυπο Συμβούλιο «οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ είχαν συζητήσεις αναφορικά με τη συνέχιση παροχής οικονομικής, στρατιωτικής και άλλης βοήθειας προς τη δοκιμαζόμενη Ουκρανία. Συζήτησαν, επίσης, για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα, με τον οικονομικά προσφορότερο τρόπο, ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Συζητήθηκαν εξάλλου, λύσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων, ένα φαινόμενο που παρατηρείται, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η ανάγκη στήριξης της αγοράς εργασίας και η προστασία ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε τις προτάσεις και τις θέσεις της Κύπρου στα θέματα που συζητήθηκαν και υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ανατολική Μεσόγειος και, βεβαίως, η Κύπρος, στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού στόχου για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.

Σε αυτό το θέμα, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες αποτελούν εμπόδιο και για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών στόχων για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια, και βεβαίως, αναφέρθηκε και στη συνεχιζόμενη στάση της Τουρκίας, με την οποία υποσκάπτει τις κυρώσεις που εφαρμόζονται από την ΕΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη η ΕΕ να δράσει κατά τέτοιο τρόπο που να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

Πράγα: Η απομόνωση του Ερντογάν και η «κατσάδα» του Μακρόν – Με ξεκάθαρη θέση η Ελλάδα

Αναστασιάδης από Σύνοδο Κορυφής: Να τελειώνουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για την Τουρκία


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ