Πώς να φτιάξετε λαχταριστή κιμαδόπιτα


Είναι ίσως από τις πιό νόστιμες και πιό χορταστικές πίτες που υπάρχουν. Είναι πολύ εύκολη στον συνδυασμό των υλικών που μπορούμε να βάλουμε και έτσι αφήνει ένα μεγάλο μέρος για να πειραματιστούμε. Παρακάτω σας δίνω μία συνταγή που μου αρέσει πολύ και θα αρέσει και σε εσάς!

Υλικά
τραγανό φύλλο για πιτες
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
1 σκ σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 κσ μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κγ άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1 μικρό καρότο τριμμένο
100 gr κεφαλοτύρι
100 gr φέτα
3 κσ γάλα
1 αυγό
1/4 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
1 φλυτζανάκι του καφέ με ελαιόλαδο
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 κγ κανέλλα
αλάτι
πιπέρι μαύρο
Για το άλειμμα της πίτας
1 αυγό
2 κσ γάλα πλήρες αγελαδινό

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας να κάψει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε την φωτιά για να μαλακώσει. Μετά απο 2′ ρίχνουμε τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ανακατεύουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.

Όταν είναι μαλακά, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα, ρίχνουμε το καρότο, το γάλα και την ντομάτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε και τον κιμά και με ένα πιρουνάκι αρχίζουμε να τον πατάμε για να δυαλυθεί καλά.

Σβήνουμε το μάτι και το τραβάμε απο την φωτιά. Τότε βάζουμε το κεφαλοτύρι, την φέτα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν θα είναι εντελώς κρύο, ρίχνουμε την φέτα, τον άνηθο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά να δυαλυθεί. Είναι έτοιμο για να το βάλουμε στην πίτα μας.

Βάζουμε 3 φύλλα κάτω, την μισή γέμιση, 2 φύλλα ακόμα, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος βάζουμε και τα υπόλοιπα 3. Κλείνουμε τα φύλλα γύρω γύρω πατώντας τα με ένα πιρουνάκι βουτηγμένο στο νερό.

Χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε το γάλα και ξαναχτυπάμε να γίνουν ένα. Κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια και την αλείφουμε με το αυγό και το γάλα. Την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Όταν πάρει χρώμα απο πάνω είναι έτοιμη. Την αφήνουμε 10′ να κρυώσει και την σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ