Δίκη Φιλιππίδη: Η ώρα της Ζέτας Μακρυπούλια – Την εντόπισε η εισαγγελία


Με την κατάθεση της Ζέτας Μακρυπούλια, την οποία κατάφερε να εντοπίσει η εισαγγελία, ξεκινά σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των Τάσου Χαλκιά και Ράνιας Σχίζα, ενώ στη συνέχεια η διαδικασία θα περάσει στην ανάγνωση εγγράφων

Ανατρεπτική ήταν η προηγούμενη συνεδρίαση, όταν κατά την εξέταση συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη στο δικαστήριο, η πολιτική αγωγή ισχυρίστηκε ότι η μάρτυρας που ήρθε να υποστηρίξει τον κατηγορούμενο ηθοποιό, έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από εκείνον το 2005.

Ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας, Αλεξανδρος Μίντζιας υποστήριξε ότι το είχε αναφέρει σε συναδέλφους της στο περιοδικό που εργαζόταν τότε, αν και η ίδια στο δικαστήριο το αρνήθηκε κατηγορηματικά. «Αν πράγματι η μάρτυρας κακοποιήθηκε το 2005 απο τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει σημασία για το δικαστήριο σχετικά με την εκτίμηση της προσωπικότητας του κατηγορουμένου. Για το λόγο αυτό προτείνω να έρθει ένας από τους μάρτυρες που φέρονται να γνωρίζουν για την υπόθεση» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατέθεσε η Θάλεια Ματίκα, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν είχε σχέσεις με την πρώτη καταγγέλλουσα. «Ήταν κόρη της συναδέλφου μου. Δεν τη θυμάμαι καθόλου τη βάπτιση. Ήταν ένα κορίτσι που ήξερα ελάχιστα. Αυτά που διάβασα στον τύπο ότι «είναι ερωτευμένη μαζί του» δεν τα είπα ποτέ. Ήταν απλώς η κορη μιας συναδέλφου. Και μάλιστα μια πολύ μικρότερη μου κορη μιας συναδέλφου. Δε θυμάμαι τι έκανε, αν σπούδαζε, δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τη μητέρα της είχαμε τυπικές, αλλά πολύ καλές επαφές».

Μάλιστα, μετά από επιμονες ερωτήσεις σχετικά με τα όσα έχει καταθέσει η Ελπίδα Νινου ότι η μάρτυρας της είχε αναφέρει πως η πρώτη καταγγέλλουσα είναι ερωτευμένη με τον άνδρα της, είπε χαρακτηριστικά: «Δε θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για το παιδί ενός συναδέλφου. Εσείς δε με γνωρίζετε ή ίσως γνωρίζετε το όνομα μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος αποτραβηγμένος από το χώρο μου, ασχολούμαι μόνο με την τέχνη μου, τον άντρα μου και τα δυο μου παιδιά».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η Αλίνα Κοτσοβούλου, η οποία κλήθηκε να καταθέσει επειδή η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε πως την πήρε τηλέφωνο για να την δει ο Πέτρος Φιλιππιδης για ένα ρόλο στην παράσταση «Κουζίνες».

«Δυστυχώς όπως είπα και στον κ. Μίντζια την άνοιξη που μου τηλεφώνησε δε θυμάμαι καθόλου τέτοιο περιστατικό. Ένας βοηθός μπορεί να κάνει και 70 τηλέφωνα την ημέρα. Την πρώτη καταγγέλουσα τη γνώρισα στο θέατρο Μουσούρη όταν ερχόταν να δει τη μητέρα της. Δε θυμάμαι με τη συχνότητα ερχόταν. Δεν είχα κάποια προσωπική σχέση μαζί της για να την χαρακτηρίσω ενοχλητική ή μη ενοχλητική. Έχουν περάσει 14 χρόνια, δε θυμάμαι» ανέφερε η μάρτυρας.

Αναφερόμενη στη δική της συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Αλίνα Κοτσοβούλου τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο με δυο πλευρές. «Γενικά έχω συνεργαστεί σχεδόν με όλο το ελληνικό θέατρο. Έχει παρά πολλά θετικά στοιχεία, πειθαρχημένος, οργανωμένος, αλλά και έχει και αρνητικά και δύσκολα. Μέχρι να βγουν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες σε βάρος του δεν είχα ακούσει κάτι» εξήγησε και στη συνέχεια παρέθεσε ένα περιστατικό που οδήγησε τον ηθοποιό στο νοσοκομείο.

«Έριξα ένα καφέ σε ένα τραπεζάκι που ήταν οι σημειώσεις του κατηγορουμένου. Νευρίασε παρά πολύ, κλώτσησε και χτύπησε κι έσπασε το πόδι του. Πρέπει να πήγε σε νοσοκομείο αλλά ήρθε στη βραδινή παράσταση» ανέφερε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ