Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχούν και πάλι οι σειρήνες στο Κίεβο – Φόβοι για μεγαλύτερη ανάμιξη της Δύσης


Κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ για δεύτερη ημέρα σήμερα ηχούν σειρήνες στο Κίεβο

Οι κάτοικοι του Κιέβου ξύπνησαν πάλι σήμερα από τον ήχο των σειρήνων μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 14 άτομα και άφησαν πίσω τους 100 τραυματίες.

Η Ρωσία επιτέθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της χώρας μετά από τουλάχιστον τρεις μήνες, στοχεύοντας πολιτικές υποδομές και αμάχους μετά την έκρηξη του Σαββάτου στη γέφυρα της Κριμαίας.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης στην Οδησσό ανέφερε πως «έξι εχθρικά πλοία» έχουν αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα και ανάμεσά τους είναι και δυο που φέρουν εκτοξευτήρες πυραύλων.

Σήμερα συνεδριάζουν εκτάκτως οι G7 για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους σε σχέση με την Ουκρανία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι υπόλοιποι ηγέτες των «7» θα συμμετάσχουν σε ψηφιακή συνεδρίαση εντός της ημέρας για να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία και να φροντίσουν να λογοδοτήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τη σειρά ρωσικών πληγμάτων εναντίον ουκρανικών υποδομών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα εκφραστεί στην αρχή της συνόδου, πρόσθεσε η αμερικανική προεδρία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ